mynewspapers.net

Tonåring flickor & självkänsla aktiviteter

Tonåring flickor & självkänsla aktiviteter


Tonåring flickor står inför ökande tryck varje dag överensstämmer med "ideal" bilden av skönhet och att "passa in" med sina kamrater. Om du är en skola rådgivare eller ungdom ledare, finns det ett antal aktiviteter som du kan initiera som kommer att ge tonåring flickor i en grupp med resurser och verktyg att konfrontera detta problem. Lära sig att klara sociala påtryckningar och erövra låg självkänsla kan hjälpa dessa tonåring flickor navigera upp-och nedgångar av övergången till vuxenlivet.

Rollspel, bygga självkänsla

Ett sätt att visa en tonåring tjej som lider av låg självkänsla som hennes negativa tankar (som hennes självbild) bygger på idéer som är orealistiska eller omotiverad är att ha en rollspel övning. För att bygga självkänsla, bör övningar inriktas på kvaliteter som varje flicka har som gör henne speciell. Till exempel har varje flicka i din grupp utveckla en lista över egenskaper som hon tycker om att de andra tjejerna i sin grupp. Erbjuda resurser till flickor är som behandlar särskilda frågor som ätstörningar eller grupptryck att göra något de är obekväma med en viktig komponent om du leder denna typ av session.

Dela journalanteckningar eller konst

Be varje flicka i din grupp att föra en dagbok som återspeglar både vad hon tycker om sig själv och vad hon inte och vill förändra. Vissa förändringar kan vara positivt om närmade sig på ett sunt sätt, till exempel att uppnå en hälsosam vikt. Ett annat sätt att mäta hur tjejer känner sig är att be varje flicka att skapa en bit av konstverk som uttrycker hur hon känner om sig själv. Hålla en diskussion som följer delning av journal utdrag eller konstverk som gräver djupare in i varje post eller konstverk, så att dessa uttryck för att vara en katalysator i avslöja sanningar och att hitta lösningar.

Inför en rädsla

Låg självkänsla är ibland ett resultat av att vara rädd för att möta en rädsla eller övervinna ett hinder. Få saker kan bygga självkänsla mer sedan att uppnå ett mål till synes omöjliga eller inför en rädsla som tidigare verkade oöverstigliga. Till exempel, om en flicka har en rädsla av att sjunga offentligt, men drömmer om att vara en professionell sångerska en dag, att skapa en plats där hon kan möta henne kan rädslor ge henne en känsla av personlig prestation och stolthet i sig själv som hon tar med henne i hela sitt liv.