mynewspapers.net

Tomatplantor & Gnats

Tomatplantor & Gnats


En övermogen tomat lockar bananflugor i sommar och fungus gnats på vintern. Tomatplantor vimlar av små svarta insekter visar på en stor, men vanliga, problem. Växterna påverkas inte lika mycket av gnats som overripened fruits fortfarande hängande från vinstockar eller sitta ute på en bänk. Ett sätt att bekämpa gnats från att förorena din tomat grödor är att skörda tomater grödor från anläggningen omedelbart när de mogna till full mognad.

Fungus Gnats

Fungus gnats är bra insekter eftersom de underlättar dekonstruktion av förfalla växtmaterial, som ruttnande grönsaker, frukt och blad. Vuxen bananflugor foder på övermogen frukt, som tomaten sitter i en fruktskål eller hängande från en gren, och lägger sina ägg på frukt ytan. De små larver kläcks i en dag eller två och börja mata på samma tomat. Som frukten bryter ner, växer svampen. Denna svamp lockar fungus gnats och de, i sin tur lägger sina ägg på tomat ytan.

Krukväxter

Inomhus tomatplantor, är varm på våren eller sommaren särskilt mottagliga för gnats. Både bananflugor och fungus gnats ange hem enkelt och börja äta och om ägg på frukt. För att bli av med myggor och flugor på sommaren, bara lämna på disken eller i frukt skål vad du och din familj kommer att äta i en eller två dagar. Tvätta alla behållare regelbundet i varmt vatten med tvål att döda alla gnat ägg och även någon svamp som kan växa i fuktiga förhållanden.

Naturliga metoder

När plantera tomater, Använd marken mixar med kompost mindre än 6 månader gamla. Till exempel, om du kompost med hö eller gräs eller bark chips, se till att är ingen av dem äldre än ett halvt år, eftersom de är potentiella bärare av svampen. En annan taktik att bli av gnats är inte overwater tomatplantor. Tomater är mycket känslig för vatten i allmänhet, men övervattning bidrar till svamp produktion och svampen gnat larval födelse och utveckling. Inte vattna växten nog, å andra sidan, skadar växten på andra sätt, orsakar vissnesjuka och död och kan orsaka gnat larver att ange tomat växt stjälkar för fukt.

Mark behandling

Om inomhus tomatplantor eller utomhus växter, svärma med gnats, föreslår behandla jorden med insectidical tvål, Don Janssen, förlängning pedagog på Lancaster University of Nebraska. Du kan också blanda i kiselgur--en mjuka sedimentary vagga mals till ett vitt pulver--in i smutsa, som dödar gnat fluglarver. Om du behöver att plantera en ny trädgård eller har andra trädgårdar på fastigheten, ta bort alla växtdelar och skräp som kan hysa svampen och specifika bakterier, såsom fusarium vissnesjuka, skadliga för tomatplantor.