mynewspapers.net

Toaletten flänsen ersättning Tips

Toaletten flänsen ersättning Tips


Wc: TS garderob fläns serverar ett dubbelt syfte, ansluta din toalett till raden avfall medan du håller toaletten i golvet. Liksom många VVS beslag går det obemärkt tills något går fel, och när något inte, resultaten kan vara obehaglig. Om flänsen korroderar och går sönder, kan vatten läcker ut från botten av toalett och avlopp dofterna fly in i badrummet. Ersätta flänsen är inte svårt om du förstår dess anatomi.

Förstå flänsen

En toalett fläns har två delar, och varje av dem måste vara ansluten till något för flänsen att uppfylla sitt syfte. En del är en metallring som skruvar på golvet direkt under toaletten. Ringen har två kortplatser för toalett bultarna som sträcker sig uppåt genom hål i botten av toaletten och håll den på golvet. Inuti ringen är en kort längd på plaströr avfall att limma till raden avfall. Du gör detta lim anslutning innan bultning flänsen på golvet, och du gör det genom att arbeta under golvet.

Ta bort gamla flänsen

Du måste ta bort toaletten för att komma till flänsen. Efter unbolting och lyft på toaletten ur vägen, rent av vax rester som finns kvar runt flänsen öppning med en spackel, sedan skruva loss skruvarna hålla flänsen på golvet med en skruvmejsel. Leta upp kopplingen ansluter flänsen till avfall röret. Skär genom röret bredvid kopplingen på sidan längst bort från toaletten med en bågfil.

Montera en ny fläns

Flänsar har olika storlek vattenledningar, så se till att din ersättning matchar den som du tar ut. Limma en koppling till fläns röret med PVC cement, och sedan släppa flänsen på plats och limma den andra änden av kopplingen till avfall röret. Om det inte når, kan du behöva skära avfall röret ned några inches och förlänga det genom att limma på en andra koppling med en kort längd på röret. När den limning är klar borde metall ringen sitta på golvet. Skruva ner med #10 galvaniserade skruvar eller skruvar.

Felsökning

Toppen av metallringen på toaletten flänsen skulle komma till samma nivå som det färdigt golvet. Om den är inställd för lågt, vax ringen inte försegla och vatten läcker ut, så småningom korroderar det och ruttnande undergolvet. Du kan öka tjockleken på en konventionell fläns som är för tunt genom att lägga till en fläns utsträckande, vilken är en metallring som du placerar ovanpå flänsen innan du skruva ner. Om golvet är vått när du tar bort gamla flänsen, ge det gott om tid att torka och inspektera det för röta innan du installerar ersättning.