mynewspapers.net

TMB filtillägg

TMB filtillägg


Filtillägg på datorfiler ger en sammanfattning av innehållet i filen. Konventionen dikterar att filändelsen är en förkortning med tre eller fyra bokstäver filtypen eller det program som använder filen. Även om detta är en allmänt följt guide, finns det ingen verkställighet av bestämmelsen. Programvaruföretag kan skapa något filtillägg för sina program och utdata de program råvaror. En fil med filtillägget kan användas av olika applikationer för olika filtyper. TMB filtillägget, t ex används för fem olika filtyper.

Movie Magic manusförfattare

Skriv Brothers, Inc. tillverkar Movie Magic manusförfattare, ett skript skriver miljö. Programmet innehåller en ordbehandlare och formaterar manus till layout förväntas av agenter och producenter. TMB filändelsen används för säkerhetskopior. Dessa sparas automatiskt med regelbundna tidsintervall. I detta sammanhang står TMB för "Timed Backup."

Translation Memory Exchange

Translation Memory Exchange, känd som TMX, är en öppen standard. Syftet av TMB-filen är att kopiera över översättningsminne från ett Aided Translation system till ett annat. Formatet är generiska, använder ett antal översättning programvarutillverkare formatet. Översättningsminne är en fras eller en mening som anger ramen när ett ord på ett språk kartor till ett annat ord på ett annat språk. Detta minskar tvetydigheten som många språk har olika betydelser för samma ord i olika sammanhang.

Timbuktu Pro

Timbuktu Pro kan en dator styra många andra, distans. TMB filändelsen används av Timbuktu systemet innehåller anslutningsinformation. TMB filen hålls på kontrollera datorns skrivbord. Att klicka på filen öppnar en anslutning till datorn beskrivs i TMB filen.

602 pro PC Suite

Microsoft Office är den mest använda produktiv sviten i världen, och den har många efterföljare. En av dessa är 602 Pro PC Suite. Sviten innehåller fyra program, som är en ordbehandlare, ett kalkylblad, ett foto arrangören och grafik redaktör. Sviten designerar TMB filnamnstillägget för miniatyrbilder.

Panasonic videokamera

Panasonic HD-videokamera registrerar extra information på sin datalagring med filnamnstillägget TMB. Dessa filer innehåller information som kan användas senare av videoredigeringsprogram, Panasonic HD Writer. Filerna innehåller detaljer som miniatyrer och ansiktsigenkänning.