mynewspapers.net

Tips & Tricks för sömnad kuddarOm designad för bekväm sömn eller för en rent dekorativ touch, kan dynor och kuddar vara gör det själv projekt för ens början avloppet. Enkla tips och tricks som används av avancerade och erfarna konsthantverkare kan göra skillnaden mellan en vanlig kudde och en skaparen är stolt att visa upp.

Plocka rätt Material

Olika kuddar har olika syften. Välj rätt material att passa användning av objektet. Kuddar för dekorativa ändamål får endast göras av känsliga skosnören, satin eller siden. De för sittande eller liggande på kan kräva kraftig bomull och polyester blandningar. Multipurpose kudden kanske behöver en kombination av material att hålla upp till slitage samtidigt som fortfarande söker dekorativa. När beslut fattas om material, Tänk på de nödvändiga verktygen. Tunga material kräver tunga tråd och nålar medan känsliga material kräver fina trådar och mindre nålar.

Med tyg lim

För början avlopp, eller de nya till kudde-making, kanske den svåraste uppgiften att göra räta hörn eller bildar runda former. Flytta materialet under symaskin foten att bilda är en perfekt cirkel inte en enkel uppgift. Vrida projektet i varje hörn på exakt samma kräver sätt ibland riva ut sömmen och försöker igen att få det precis rätt. Med tyg lim istället för att sy löser detta problem. Bara köra lim längs ytterkanterna av klar-till-sy-projektet. Låt limmet torka och sväng till höger i projektet. Eliminering av sömnad flyttar projektet längs snabbt och eliminerar krokiga och undangömt hörn.

Premade Trim

Rörledning, ger spetsar och ruggig material runt kanterna på kuddar och dynor dem utseende. För den början crafter, samla spets eller material jämnt runt kanterna på projektet kan visa sig vara en svår uppgift. Sy rörledningar på smidigt, utan att fånga eller tucking kanterna på dynan, kan ta tid och upprepade försök. Crafting och sömnad leverans butiker erbjuder premade alternativ att förenkla uppgiften. Med dessa objekt eliminerar behovet av att samla spets eller material jämnt, så att den färdiga produkten ser mer professionell. Premade rörledningar finns på långa rullar. Klipp och limma rören över skarv av dynan.

Lägg till dekoration

Limma fast rören över skarv av dynan. Ett sätt att piffa upp en vanlig kudde är att lägga till dekorationer. Avancerade konsthantverkare kan välja att brodera på kudde materialet före sömnad projektet. De mindre erfarna kan prova ett enklare alternativ. Innan sy kudde bitar tillsammans, lim remsor av band till fronter. Detta lägger till färg och dekoration utan tid - förbrukade arbete. För en extra dekorativ touch, limma premade appliqués till det färdiga projektet tillsammans med pärlor, knappar eller färgglada tyg bitar.