mynewspapers.net

Tips på steka potatis

Tips på steka potatis


Stekning är en mångsidig behandling för potatis. Servera dem som Rösti med frukost, njuta av dem kubik och slätt som en sida skålen, eller skär dem i stavar och servera dem som pommes frites. När stekt ordentligt, är potatisen krispiga på utsidan och anbud och krämig på insidan.

Potato förberedelse

Tvätta potatisen noga innan stekning dem. Om du skalar potatisen, Skrubba huden väl med ett vegetabiliskt borste för att avlägsna någon jord kvar på potatisen. Du kan skära potatisen i ett av flera sätt för stekning, men bitarna bör inte mer än ¼ - ½ tums tjock; skivor kan annars inte koka igenom. Skär potatisen i tärningar, skivor eller pinnar. Riv potatisen på ett stor-hålad rivjärn för stekt hash browns.

Pan stekning

För mycket olja gör potatisen blöt i stället för krispiga. Använda cirka ½ kopp din Rekommenderad olja för alla fyra till fem medelstora potatis du stekning. Hetta upp oljan på medelhög och Lägg sedan potatisen. Använd en stor stekpanna. Du vill inte potatisen staplade mer än två lager djup, eller kommer de ånga och bli blöt istället för att steka upp ordentligt. Koka i 15 minuter, vände en gång. Vrid upp till medelhög värme. Rör om potatisen ständigt och koka en extra fem minuter eller tills potatisen är jämnt brynt.

Ugn steka

Ugn stekning är inte verkligen stekning alls, men det ger potatisen det samma krispiga yttre och använder mindre olja. Coat potatisen i olivolja, med hjälp av en matsked olja för varje två medelstora potatis. Utspridda potatisarna i en ugnsfast form i ett enskilt lager sedan säsong dem till smak. Grädda i 204 grader i 30 minuter, roterande potatisen halva tillagningstiden. Om du föredrar en krispigare potatis, placera potatisen under grillen i tre minuter innan servering.

Stekt potatis lagring

Stekt potatis ska serveras omedelbart, eftersom de tenderar att bli blöt när upphettas. Om du måste lagra potatisen för senare använda, par-stek dem. Stekpanna stek som vanligt, men bara tills potatisen börjar bara bli anbud, vanligtvis cirka sju till 10 minuter. Kyl dem helt sedan lagra dem i en lufttät frys påse. Förvara frysta potatisen i upp till tre månader. Avsluta browning dem precis före servering. När par-stekt, potatisen inte missfärgar under lagringen.