mynewspapers.net

Tips på Hardscape kantning i Cottage Gardens

Tips på Hardscape kantning i Cottage Gardens


En klassisk cottage garden är en informell kombination av tät ätliga och dekorativa växter och träd med traditionella material. Stenar, murstenar och andra typer av hardscape kantning föra textural kontrast utan att förändra trädgården är ekologisk känsla. Med en mängd olika storlekar och stilar att välja på, använda material som bibehåller balans och flödet av din trädgård områden.

Wood

Tänk formen på din trädgård och gångväg när du väljer trä kantning. Gamla slipers och tryckimpregnerat virke är billigt och kan täcka en lång, rak eller vinklad gångväg kant med bara ett par bitar. Nackdelen med denna stil är att kemikalierna som används för att förhindra att trä ruttnar sippra ner i marken så Undvik att använda det nära ätliga växter. Använd i stället böjbar 1/4-tums brädor gjorda av naturligt rot-resistent träslag som cypress och ceder. Böjbar styrelser kan höja en trädgård från marken några inches och kram snävaste kurvorna.

Stenar

Varierad höjd och former av stenar komplettera den informella blandningen av texturer och färger i en liten trädgård. Fieldstones och trottoarsten är allmänt tillgängliga och kommer i en mängd storlekar. Välja stenar i proportion till storleken på din trädgård. För många stora stenblock kommer att överväldiga ett litet område, men en stor sten i en trädgård i kombination med medelstora och små kantning stenar kan lägga till djup och accentuera konturer.

Tegel och marksten

Tegel och paver kantband föra ut traditionella, tidlös stil med cottage gardens. Som end-to-end eller sida-vid-sida, lägger de subtil, jordnära färg som smälter väl in med blad och blommor. Deras standard rektangulär form passar bra med raka kanter och vinklar eller breda kurvor. Om du har gamla eller trasiga tegelstenar, installera dem tillsammans med nya för att skapa en ofullkomlig, väderbitna utseende.

Betong

Konkreta kantning är helt mångsidig, prisvärd och hållbar, men när det härdar, är det inte lätt att ta bort. Innan du installerar betong, överväga om du vill utöka eller förändra formen på din gångväg eller trädgård. En av de största fördelarna med betong är att du kan anpassa färg och yta för att komplettera din trädgård i stället för att nöja sig med vanligt, platt grå. Färg fläckar kan du ändra färgen till grön, röd, gul eller nästan vilken färg du önskar. Ett annat sätt att förändra beläggningen är att stämpla det med en mönstrad stämpel. Konkreta stämplar lägga textur och kan göra ytan likna tegel, stenar och andra mönster.