mynewspapers.net

Tips på att använda en Vibrator för att hälla ny betong

Tips på att använda en Vibrator för att hälla ny betong


En betong eller cement vibrator skickar vibrationer genom våt betong innan det sätter. De flesta former av gjuten betong, inklusive gångvägar och garageuppfarter, gynnas av vibrationer. Vibrerande betong innan den hårdnar naturligt fyller i några luckor eller luftfickor kvar av bitar av grus eller sand, ökar styrkan i plattan och förhindra sprickor.

Knacka på mögel först

Oavsett vilken typ av uppfart, uteplats eller gångväg du häller betong för, använder du någon form av mögel ska innehålla det våta materialet. Liljas Garden Path & Pond hemsida säger att försiktigt trycka på utsidan av din betong mögel med en gummiklubba kvittar betong. Också ta den största luftfickor till ytan och flytta sammanlagt i betongen till botten. Tapping runt kanterna på formen ser till hörnen blir helt fyllda med betong. Detta kommer att minska mängden tid varje avsnitt av betong behöver vibreras. Små projekt får inte kräva vibrationer alls om avlyssning är nog att lösa betong.

Hålla Vibrator flyttar

Flytta vibratorn gör regelbundet hela avsnittet av betong du arbetar på att konsolideras lika, säger MultiQuip webbplatsen. Kolumner eller vikt-stödja betongkonstruktioner ska få 10 till 15 sekunder av stationära vibrationer i varje liten del, men du bör hålla sig vibratorn runt struktur och ner dess längd tätt packa betongen innan den kan ställa. Lämnar vibratorn på ett ställe kan förhindra att hela avsnittet som enhetligt konsolideras. Dra vibratorn ut långsamt så att materialet kan fylla gapet lämnar.

Arbete ett avsnitt i taget

Avsätta ett avsnitt i taget att hälla och vibrera, istället för att försöka köra fram och tillbaka vibrerande 10 eller 20 fot av konkreta gångbanan. Experter på hem Institutet rekommenderar hälla och vibrerande en mindre del av betong i taget, om du häller en platta som måste utföras i ett stycke. Snabb-inställningen betong kan bli alltför härdade att vibrera ordentligt inom några minuter. Använda vibrator längs överlappningen mellan två sektioner kommer att blanda två ihop och förhindra oönskade sömmar eller svagheter.

Välj rätt vibratorn

Inte alla konkreta vibratorer fungerar för alla jobb. Experterna på MultiQuip säga att externa vibratorer är bäst för att fästa till en form eller mögel, och fungerar bra på arbeten som kräver ett tunt lager av betong som kan störas av en inre vibrator. Flex skaft vibratorer är små och är oftast det bästa valet för en enkel uppfart eller relativt tunn platta. Tunga program som kommer att bära massor av vikt eller som innehåller en stor mängd armeringsjärn inbäddade i materialet kan kräva användning av en industriell höga med cykeltider Betong vibrator.