mynewspapers.net

Tips om rengöring med vinägerVinäger är tillverkad av olika frukter, korn eller trä. De vanligaste typerna är gjorda av jästa äpplen för äppelcidervinäger eller jästa sprit för vit vinäger. Apple cider ättika och vinäger har olika program och egenskaper för att städa ditt hem. Hanteras på rätt sätt, både apple cider och vit vinäger är användbara som naturliga rengöring och desinfektion av material.

Ättika används

Använda äppelcidervinäger att rengöra kalkavlagringar och badrum avskum som byggs upp i toalett skålar, keramiska plattor, windows och sjunker. Använd inte apple cider ättika, vinäger eller någon typ av syra, dock till ren marmor eftersom ättika det kommer grop kalcium karbonat i marmor. Vit vinäger Rengör och dödar bakterier, mögel och bakterier. Används för att deodorise avlopp, avyttringar och septisk system. Du kan också använda vit vinäger att bleka kläder och att rengöra windows. Vinäger är ett allrengöringsmedel rengöringsmedel som du kan använda runt huset för att rengöra saker som sträcker sig från glänsande skor, polering trä, att ta bort fläckar från kläder, förhindrar ludd fastnar kläder och att bli av med sällskapsdjur lukter. Kom dock ihåg att du bör späda vit vinäger med vatten beroende på vilket material som rengörs.

Säker hantering

Bära gummihandskar vid hantering av antingen äppelcider eller vit vinäger. Vinäger om sammansättning som eventuellt kommer att skada känslig hud är en mild syra. Använda icke-latex handskar om du har en allergi mot latex och gummihandskar.

Säker förvaring

Hålla alla kemikalier inklusive ättika utom räckhåll för husdjur och barn. Även om det finns medicinska tillämpningar av vinäger som du kan fortsätta under övervakning av en läkare, som dämpande glukos i typ 2 diabetiker, kan intag av outspädd ättika orsaka brännskador till matstrupen.

Kemiska faror

Inte blanda vinäger med blekmedel. Vinäger kombineras med blekmedel kan skapa klorgas som kommer att irritera slemhinnor som ögon, hals och näsa. Detta kan orsaka hosta och andningsproblem, brännande känsla och vattning i ögat. Högre nivåer av exponering kan orsaka symtom som allvarliga andningssvårigheter, kräkningar, och mycket höga halter kan leda till döden.

Testa hörnen

Testa en liten, diskret hörnet av tyg eller området innan du rengör med vinäger. Denna praxis kommer att hjälpa dig att avgöra om färgen fast på kläderna efter rengöring med vinäger eller om det område som du väljer att rengöra inte visas färgning.