mynewspapers.net

Tips om rengöring lamellgardiner

Tips om rengöring lamellgardiner


Lamellgardiner är oftast gjorda av vinyl eller tyg och de finns i en mängd olika stilar beroende på din smak. Lamellgardiner är vanligen golv längd, men de kan även klippas för att passa de flesta standard fönster höjder. Rutinmässig vård kan göra rengöring din lamellgardiner lättare och se till att du inte har att göra kostsamma reparationer.

Rengöring grundregler

En av de mest grundläggande trossatser av städning är att rengöra från topp till botten. Denna metod håller dig från att behöva rengöra områden igen eftersom smuts och rengöringsmedel att köra in i områdena du trodde du hade slutat. Om du planerar att använda vatten eller andra vätskor, placera handdukar under mörkarna att fånga något överskott.

Ta bort lös smuts

En lamm 's ull duster fångar damm och smuts och hålla fast vid det även om du rengör. Du kan också vakuum dina mörkar med pensel fastsättning av din dammsugare. Båda metoderna kommer att ta bort lös smuts och damm innan du lägger till vätskor dina mörkar. När mörkarna är våt, blir smuts och damm lerigt och svårare att ta bort. Om du damm eller vakuum mörkarna regelbundet, hittar du inte har djupt rengöra dina mörkar så ofta.

Vinyl Blinds

Till djupt ren vinyl blinds, blanda 1 tsk ammoniak med 1 qt. vatten i en hink. Doppa en trasa i denna blandning och vik tyget runt varje slat, försiktigt dra trasan från toppen av slaten till botten. Skölj med rent vatten och en ren trasa, igen glidande trasan från topp till botten.

Tyget mörkarna

Spot rena tyget mörkarna bara. Testa alla rengöringsmedel i ett inconspicuous område innan de används. Tvätta dina tyg mörkar kan warp tyget, så om djuprengöring är nödvändigt, ta bort mörkarna och ta dem till en torr renare som specialiserar sig på fönster beläggningar.