mynewspapers.net

Tips för växande apelsinträd

Tips för växande apelsinträd


Orange träd gör en trevlig tillägg till hem trädgård och landskapsarkitektur. Träd kan odlas i nästan alla klimat om man skydda trädet. I kallare klimat kräver detta flytta trädet till ett växthus eller inomhus. Följ dessa tips för att lyckas växa ditt orange träd.

Klimat

Välja rätt träd för din klimat. Apelsinträd påverkas av värme, fukt, sol och kyla. Apelsiner kan framgångsrikt odlas i subtropiska och tropiska semi-tropiskt klimat. Långvarig temperaturer under-5 grader kommer att skada eller döda apelsinträd. I områden som får ihållande kallt väder, måste träd vara skyddade från kylan eller förs in till ett växthus eller inomhus. Värme är önskvärt och bestämmer hur söt frukt kommer att vara. Varma områden kommer att ge sötare frukt; kallare klimat kommer att producera mer sura frukt. I heta ökenområden, träd kan skadas av solbränna och bör planteras där de kommer att skyddas från solen under den hetaste delen av dagen. Luftfuktigheten är viktig också. Hög fuktighet kommer att producera en orange med en tunnare svål och saftigare frukt. Områden med låg fuktighet kommer att producera en tjock svål och mindre juice. Luftfuktighet kan läggas genom imma trädet, eller att placera brickor med stenar och avdunsta vatten runt trädet. Inomhus, kan en luftfuktare användas. I kallare klimat kan apelsinträd odlas i behållare och flyttade inomhus under vintern. Träd bör flyttas in och ut igen gradvist innan vädret blir för kallt för att undvika chockerande trädet. Flytta trädet först till en svalare skuggig område för en vecka eller två innan den inuti. Övervintrar i ett växthus är perfekt. Använda behållare med hjul för att göra rörliga lättare.

Sjukdom och skadedjursbekämpning

Apelsiner odlas på grundstammar som är resistenta mot vissa sjukdomar och skadedjur. Välj en grundstam som är motståndskraftig mot sjukdomar och skadedjur i ditt område. Om du är osäker, kontakta din lokala jordbruksfrågor område för bästa grundstammen för ditt område. Bästa förebyggande för sjukdomar och skadedjur är ett friskt träd. Undvika sådant som kan skada trädet som solbränna, frysning, och stötar och repor till trädstammen. Ger trädet gott om vatten, men att de två inches av jorden att torka ut mellan vattningarna. Gödsla regelbundet.

Att undvika kalla skador

När iskalla temperaturer förväntas, är det nödvändigt att skydda trädet. Täcka träden med plast, säckväv eller gamla filtar. Det är bäst att stödja beläggningen av en ram så att det inte kommer i kontakt med trädet. Andel beläggningen ner till hålla den från att blåsa bort. Ett alternativt sätt att skydda träden är att aktivera sprinklerna innan en frysning som förväntas. Hålla vattnet tills alla faran av frysning är över. Isen på trädet i och isolera det från skador. Undvika överskott is uppbyggnad, emellertid. Om isen bygger upp alltför tjockt, kan grenar bryta tyngd. Om träden får frysas och skador, ha tålamod. Vänta tills ny tillväxt visas och den fulla omfattningen av skadorna är uppenbara. Sedan rensa bort skadade lemmar. Om trädet dödas tillbaka till grundstammen, är det bäst att ta bort trädet och plantera en ny sort som är tåligare mot kyla.