mynewspapers.net

Tips för rengöring en rostfritt stål kaffekanna

Tips för rengöring en rostfritt stål kaffekanna


Eftersom det är resistent mot många kemikalier, används rostfritt stål i kaffe containrar från kaffemaskiner till termiska karaffer, enskilda fransk press koppar och interiörer av silverpläterad kaffekannor. Utan rengöring, men kan rostfritt stål bygga upp ett lager av olja som gör din kaffesmak bitter. Sniff och du vet en ren kruka från en gammal kaffe rester. Städare varierar från grönt till kemiska.

Rengöring rutin

Ren din potten varje månad för att hålla den glänsande och din kaffe full av smak. Om du ser en gyllene reflektion på insidan av potten, har oljan i kaffet belagd av rostfritt stål. Detta kommer att fortsätta att bygga upp och absorberar koffein och syror från kaffet liksom alla rengöringsmedel som du använda för att rengöra din potten. Kaffe bryggt på daglig basis kan torkas från inre enkelt och snabbt. Kaffe kvar under långa perioder i en termisk behållare eller cup behöver en starkare cleaner regelbundet.

Gröna rengöringsmedel

Perk en blandning av hälften vatten och hälften vit vinäger genom din rostfritt stål kaffebryggare eller bryggare varje vecka. Du kan också använda två protes-rengöring tabletter, ett halvdussin Alka-Seltzer tabletter eller 1/4 kopp bakpulver. Perk ytterligare två gånger med rent vatten att rengöra helt. Skär två citroner i klyftor och lägg dem i din kaffekanna. Tillsätt 2 msk Salt och 2 koppar isbitar. Fyll med kallt vatten. Swirl blandningen runt kanterna på din potten för en minut, Tom och skölj. Upprepa för svåra fläckar.

Kemiska rengöringsmedel

För tunga bygga ups,-syrebaserade blekmedel pulver återställer en ny finish till rostfritt stål och är mindre giftigt än tunga industriella avfettningsmedel. Blanda 1/8 kopp i en kastrull full med vatten och låt dra i 10 till 20 minuter. Svepa insidan med en långskaftad svamp, Töm och skölj med kallt vatten. Luktar den nyligen rengjorda behållaren och upprepa om du identifiera alla gamla kaffe rester. Använda TSP (trinatriumfosfat) för tunga bygga ups. Satsat 1 tsk tsk kaffe, fyll med varmt vatten och låt det dra i en timme. Häll ut den renare ut och skölj ordentligt.

Omedelbar underhåll

Om du brygger en kanna kaffe och låt det sitta i timmar, ta bort film av olja från rostfritt stål så snart du tömmer potten. Använd en trasa som du reservera just för detta ändamål. Få en vana av att hålla en ren trasa händig att undvika en med mat, vätska eller kemiska restprodukter som kan överföras till kaffepannan. Dessa kommer att negativt påverka smaken av din brygga