mynewspapers.net

Tips för en balanserad kost

Tips för en balanserad kost


Lärande för vana att äta hälsosamt är helt avgörande för din hälsa. En viktig del av denna process att lära sig att balansera din kost med en mängd olika livsmedel samt utveckla goda matvanor. Enligt HelpGuide.org, kan din kost påverkar din tillväxt, utveckling, humör och energinivåer. Ännu mer, äta ordentlig mat dagligen kan minska dina chanser att få vissa villkor som hjärtsjukdomar, cancer och diabetes. Med sådan betydelse som placeras på en hälsosam och balanserad kost, hålla dessa tips i åtanke.

Lägga till olika

Variera din mat alternativ genom att hålla i åtanke de viktiga livsmedelsgrupper. Frukt, grönsaker, spannmål, kött, bönor och oljor bör finna sin väg in i din kost regelbundet så att du får rätt mängder av vitaminer, mineraler och näringsämnen varje dag.

Kontroll portionsstorlekar

Enligt den amerikanska Department of Health och Human Services, kan överätande i Amerika delvis förklaras av ökat portionsstorlekar under de senaste två decennierna. Därför, Tänk på hur mycket mat som är på tallriken och hur många portioner du faktiskt förbrukar. Det är vanligt att en typisk måltid ska innehålla minst två portioner. Försök därför att äta bara halva maten på din tallrik och spara resten för senare.

Sakta ner

Rusar genom din mat hämmar din kropp från smälta maten ordentligt, och du kan inte absorbera alla möjliga näringsämnen. Ta din tid när du äter genom att långsamt och noggrant tugga alla dina livsmedel. Enligt "Kvinnors hälsa" tar magazine, ghrelin, signalering hormonet för mättnadskänslan, minst 20 minuter att varna din hjärna att det är full. Därför ger snabbt äta inte kroppen tillräckligt med tid att varna dig att det är uppfyllda och att sluta äta. Som ett resultat, kan du sluta äta för mycket och tar i mer kalorier än du önskar.

Göra en färgglad skylt

Enligt den amerikanska Department of Health och Human Services, ljust och rikt färgade frukter och grönsaker är en indikation av näringsämnen, mineraler och antioxidanter finns naturligt inom dem: gröna grönsaker innehåller kalcium. magnesium; järn. kalium; zink; och vitamin A, C, E och K; och röda och orange frukter är kända för sina antioxidanter. När så är möjligt, leta efter färgglada livsmedel för att komplettera dina rätter.

Limit socker

Begränsa mängden livsmedel med tillsatt socker. Socker, stärkelserika livsmedel är höga i kalorier och lägga till lite näring. De orsakar också din energi nivåer att fluktuera, som kommer att lämna dig trött.

Dricka vatten

Din kropp är över 75 procent vatten som anges av HelpGuide.org. Inte bara är vatten viktigt för fukt, men det spelar en viktig roll i att spola ut gifter och avfall. Människor som inte är väl hydrerad kan drabbas av trötthet, huvudvärk och kramper. Syftet med att dricka sex till åtta 236 ml. koppar vatten varje dag.

Planera dina måltider

Förväg planera dina måltider kommer att förhindra spontana äta och val av dålig mat. Att veta vad ni ska äta före tid hjälper dig ta för vana att välja hälsosamma livsmedel för varje måltid och spara tid och pengar.