mynewspapers.net

Tips för att gå på kryckor

Tips för att gå på kryckor


Många allvarliga skador på benet, knä och fot kommer att kräva en patient att gå på kryckor. Det första steget är att monteras för rätt storlek kryckor. Kryckor för rätt längd bör ha hand bitar som är lika med handlederna när armhålorna placeras över de övre kuddar och armarna hängs löst. Gå på kryckor kan vara mer effektiva och mindre smärtsamt om görs på rätt sätt.

Walking samtidigt inte uthärda väger på skada

Många gånger en skada är allvarlig nog att patienten inte kan använda sin dåliga benet eller foten för något stöd. Detta kommer att kräva honom att gå på kryckor utan att lägga någon vikt på denna skada. För att uppnå detta, bör patienten hålla hans skadade benet eller foten upp i luften när hon gick. Medan klämma kryckor mellan kroppen och armarna, patienten bör svänga benet bra ett steg framåt och steg på denna sträcka endast. Dåliga benet bör bo tillfälligt på alla tider och svängde med kryckorna eftersom de är avancerade framåt ett steg. Försök inte att ta stora steg, och om patienten börjar falla han bör använda armarna i stället för kryckorna för att bryta nedgången. Stå upp långsamt efter fall eller be om hjälp om du har problem med att få in i sittande eller stående ställning.

Går uppför trappor

Patienten bör använda trappvinkel järnväg och en av kryckorna för stöd. Bra ben bör lyftas upp första trappan samtidigt som du trycker på krycka och trappvinkel järnväg för extra stöd. Skadade benet eller foten bör sedan lyftas för att möta bra benet på steget. Patienten kan också sitta på trappan och använda benet bra för att pressa sig upp för trapporna om detta är mer bekväm. Be en vän eller familjemedlem att hjälpa dig få kryckor upp för trapporna eller lyft på kryckor i knät när du rör dig sakta upp för trappan.

Allmänna Tips

Undvik att gå på hala ytor, såsom isiga trottoarer eller våta trottoaren. Detta kan orsaka en allvarlig nedgång. När man går med kryckor, hålla huvudet framåt. Titta inte ner, vilket kan orsaka dig att bli yr. Om du känner dig yr eller svimfärdig när hon gick på kryckor, sitta ner omedelbart och vänta på känslan att passera innan du försöker gå igen. Bära tennisskor eller någon annan lågklackade skor i den första några dagar eller veckor, eller tills du är van att gå på kryckorna. Håll alltid kryckor inom räckhåll för att undvika att falla medan nå för dem.