mynewspapers.net

Tipping etikett för en säng & frukost

Tipping etikett för en säng & frukost


Efter efterbehandling av en utmärkt, Hemlagad morgonen måltid tillagad av din gästvänliga Bed & Breakfast värd, du plötsligt börjar känna dig obekväm. Spets eller inte spets? Du vill inte att förolämpa din gästgivare Hursomhelst. Bed-and-Breakfast skiljer sig från vanliga Hotell; ingen standard regler för deponering. Tipping tullen kan variera från inn till inn.

Ägare som anställd

När du bor på en bed-and-breakfast, kan du se hur mycket arbete en Bed & Breakfast ägare sätter i: ofta Värdshusets värd agerar ofta som en kock, en hushållerska, portier och värdinnan, och vad som krävs av honom. Men är med gästgivaren också den person som får att hålla den värsta stöten av dina pengar, såvida inte inn är större och sysselsätter en egen hushållning personal eller kock.

Regelbundna Hotel etikett

På vanliga hotell är standard att tippa hotel personal, från hotellpojke till dörrvakten till hushållning personal. Enligt "God hushållning" magazine, bör en gäst tips hotel dörrvakten och/eller hotellpojke 60 p eller £1.30 för transport av bagage. Hotellets concierge bör få £3 till £6 för att hjälpa gästerna ordna för speciella evenemang och tjänster. En betjänt bör få £1.30 eller £1.90 när du returnerar din bil. Städning vanligtvis får £1.30 till $5 per dag, och rumsservice servitörer borde få den standard 20 procenten av din faktura.

Hur man tips

De flesta etikett guider rekommenderar för att tippa all hyrd bed-and-breakfast personal som hjälper till att göra din vistelse roligare. Tips ett bed and breakfast concierge, betjänt, hushållerska, portier och vänta personal på samma sätt som du skulle Tipsa dem på ett vanligt hotell. Ofta låter en bed-and-breakfast städpersonalen lämna ett speciellt markerade kuvert där gästerna kan lämna ett tips men du gör det, se till att ditt tips är tydligt märkt. Många guider rekommenderar för att tips när du går, se till att dina pengar hamnar med den avsedda mottagaren.

När inte spets

Avstå från att lämna ett tips om du talar om en politik mot acceptera tips. Känner mig inte skyldig att lämna ett tips för inn ägaren eller ägarens familj, övriga heller. Ägarna kommer att vara glada att ha ditt företag; du gör dem en tjänst efter ett trevligt besök och lämna feedback på Internet för presumtiva kunder att läsa.