mynewspapers.net

Tillfällig pastor arbetsbeskrivning

Tillfällig pastor arbetsbeskrivning


En tillfällig pastor är utbildad att tjäna på en kyrka mellan kallas eller permanent tilldelade pastorer. Beroende på den kyrkliga valören, tiden får hänföras till kyrkan eller kan väljas av en sökkommitté. Hans syfte är att förbereda kyrkan för dess nya långsiktiga pastor.

Arbetsuppgifter

I lekmannaspråk, en tillfällig pastor är att kombinera felsökning, departement och congregational rådgivning. Förutom alla traditionella ministernivå arbete som varje vecka predikningar, bröllop, begravningar, hemsökelser och individuell rådgivning har en tillfällig pastor att vägleda församlingen genom övergången mellan långsiktiga pastorer.

Anställningstid

Interimistiska pastorer fungera generellt mellan sex månader och två år. På sikt kommer att bestämmas av varje enskilda kyrkans behov och förhandlat fram avtalet. Interimistiska pastorer bör inte anser sig kandidater för permanent öppet läge.

Tillfälliga aktiviteter

Enligt InterimPastors.com, en interimistisk bör ta itu med dessa fem tillfälliga uppgifter: 1.) se över kyrkans historia och hur tidigare beslut påverkat den nuvarande 2.) Studerar ledarskap och organisatoriska behov att garantera att resurser finns för att fortsätta nuvarande och framtida uppdrag 3.) Förbättra relationer inom den konfessionella hierarkin och det lokala samhället 4.) Erkännande av vad din kyrka är känd för och hur det uppfattas i gemenskapen 5.) Förberedelserna för en framtid att inkludera en ny pastor, oundvikliga förändringar och möjliga nya uppdrag

När en interimistisk behövs

En tillfällig pastor kan vara speciellt värdefullt när en kyrka har gått igenom en oroande tid, som när den tidigare pastorn blev ombedd att lämna, tidigare pastor upplevt en betydande moraliska misslyckande, en longtime pastor går i pension, församlingen har haft en allvarlig spricka eller konflikt eller pastor dör eller avgår plötsligt.

Lön

Lönen varierar från kyrka till kyrka och beror också på om tiden kommer att ta alla uppgifter av en heltid kallas minister. Enligt United Kristi kyrka, bör löner och förmåner vara samma för en interimistisk som för någon pastor i valör med lika erfarenhet och ansvar.