mynewspapers.net

Tillbaka sträcker sig för löpareRunning bygger kondition, bränner kalorier och hjälper ofta lindra stress och öka din energi. Det gör, dock inte mycket för att förbättra din flexibilitet. Även om du sträcka, är det lätt att bara göra några sträckor för vaderna, fyrhjulingar och hamstrings och kalla det en dag. Medan du behöver att sträcka ut benen, bör inte du glömma att också sträcka ryggen eftersom det spelar en roll i att stödja och stabilisera kroppen med varje steg du tar.

Ständiga låg rygg stretch

Böja ner till touch tårna är förmodligen en av de första sträckor du lärt dig i gym class. Men det gör inte ett bra jobb med stretching din rygg. Sports Medicine Institute International rekommenderar löpare gör en variant på denna sträcka att förbättra din nedre ryggen flexibilitet. För att sträcka börjar ryggen nedre vänstra sidan genom att korsa din högra benet framför din vänstra sida. Flytta höfterna till vänster och sedan böja på midjan och flyttar överkroppen åt höger. Du kan justera dina höfter och överkroppen att få den bästa sträckan möjligt. Sträck i 30 sekunder och sedan vända din kropp position för att sträcka på höger sida.

Knästående låg rygg stretch

Du kan också sträcka tillbaka från en knästående ställning med din rumpa på hälarna. Sträcka ut din rygg vänster genom första böjd över på midjan och få bröstet ner till knäna. Nästa, gå din överkropp och dina höfter till vänster. Du ska känna stretch på din vänstra sida. Du kan ändra hur mycket av en sträcka du få genom att ändra hur långt din flytta din överkropp och höfter till sidorna. Sträck i 30 sekunder och sedan byta sida att sträcka ut höger sida av ryggen.

Dynamisk stretch

De tidigare sträckor är statiska sträckor. De kanske inte bästa sträckor att göra innan du kör medan static sträcker sig arbete för ökad flexibilitet. En studie från 2008 i Journal of Strength och Conditioning forskning fann att statisk stretching nedsatt muskulär uteffekt--inte något du vill göra innan du går att springa. Prova en dynamisk stretch som steget och nå istället. Det steget och reach sträcker ryggen och också träffar din hamstrings och glutes--bra muskler för löpare att sträcka för. Från stående ställning, steg en fot framåt. Böj på midjan och nå mot din främre fot; komma så nära som du kan med ryggen rak. Stå tillbaka upp och sedan steg med andra foten och upprepa nå rörelsen. Utföra 10 totala reps.