mynewspapers.net

Tiffany Rose Bush vård

Tiffany Rose Bush vård


Tiffany ökade buskar är hybrid teer i familjen Rosa. Växer i US Department Agriculture härdighet zoner 4 till 9, blommar dessa hybrid teer lätt-doftande rosa blommor under deras odlingssäsong sommaren och hösten. De lägger curbvädjan med sina mörka, blanka blad och eleganta utseende. Vårda din Tiffany rosenbuske börjar med korrekt förbereda marken, samt underhåll under vegetationsperioden.

Förbereda plantering sängen

Markera ett område som får full sol i minst sex timmar per dag med väldränerad jord. Genomföra en markprover genom att skaffa ett kit från din lokala förlängning kontor. Rosor föredrar jord pH 6.0 till 7,0. Ändra smutsa enligt resultaten av provningen och produkter att använda, till exempel kalk eller svavel. Applicera ett 4-tums lager av organiskt material som strimlad bark, kompost eller boskap gödsel över hela plantering sängen. Också lägga till 2,72 till 3,63 kg superphosphate per 100 kvadratfot av plantering sängen. Till ändringsförslag som tillsammans grundligt till ett djup av 12 till 14 inches.

Plantering Tiffany Rose

Plats i Tiffany steg i ett hål som är 12 till 24 inches djupt och 16 till 18 inches bred för att rymma jordklumpen. Ställe den i hålet på samma djup den var i barnkammaren behållare och återfyllning fast runt rötterna att avlägsna luftfickor. Djupt vatten. Den nästa Tiffany steg bör vara fördelade 24 till 36 inches isär för tillväxt.

Vattning

Vatten din Tiffany rosor djupt varannan vecka, blötläggning jord till ett djup av 10 till 12 tum, särskilt under tider av torka eller otillräcklig nederbörd under sommarmånaderna. Undvika att vattna overhead och att få bladen våt. Detta kan orsaka bladen att utveckla svarta fläckar och sjukdomar. I stället placera vattenslangen direkt i jorden, att undvika att få vatten på stjälken av rosenbuske. Vatten tidigt på morgonen. Applicera ett lager 2 - till 4-tums marktäckning, som strimlad bark, runt hela plantering sängen att avvärja ogräs tillväxt och hålla jorden fuktig.

Gödsling

Mata Tiffany rose bush med ett rosa gödselmedel (10-10-10) tre gånger om året. Gödsla i början av våren efter beskärning, igen efter rosorna börjat blomma och i slutet av juli. Undvik gödsel efter augusti. Scatter-¼ kopp av gödselmedel per ansökan runt rosenbuske, börjar 6 inches från stammen och 18 inches utåt. Arbeta i marken och vatten området djupt att se till att rötterna får näringsämnena.

Deadheading och beskärning

Deadhead rosor under vegetationsperioden att främja mer blommar. Om det är den första växtsäsongen för din Tiffany rosor, endast deadhead rose ovanför den översta tre-fördrag bladen. För etablerade rosor, skär av stjälken tillbaka till en fem-informationsblad blad. Beskära Tiffany rose bush före växtsäsongen i början av våren-12 till 24 inches tall. Använda skarp sekatörer och skära på en 45-graders vinkel direkt ovanför en passiv inför bud. Lämna nio till 12 stora friska plantor. Ta bort skadade eller sjuka bladverk som behövs under växtsäsongen.

Kontrollera av sjukdomar och skadedjur

Skydda dina Tiffany rosor från skadedjur, som japanska skalbaggar och sjukdomar genom att tillämpa en insekticid och fungicid kombination spray börjar tidigt på våren. Börja den första ansökan framför symtom framträda. Kontrollera dina rosor och bladen regelbundet under växtperioden. Följ tillverkarens anvisningar för korrekt användning.