mynewspapers.net

Tiffany lampskärm identifiering

Tiffany lampskärm identifiering


En äkta Tiffany lampskärm är en samlare dröm. Det finns inte många i omlopp men massa reproduktioner är riklig. En äkta Tiffany lampa kan vara värt £6.500 till 0,6 miljoner pund eller 1,3 miljoner pund. Tiffany lampskärm identifiering är bäst lämna till proffs.

Historia

Louis vallört Tiffany började den första Tiffany glas co 1885 där han producerade sin vackra jugend glas verk. Företaget bytte namn till Tiffany Studios år 1900 då stängt 1928.

Färg ledtrådar

Den Tiffany co används koppar foliering för lödning glas bitar tillsammans. För att stärka kopparen löda omkullkastar den var täckt med silver linjer. Enligt den Morse Museum, med autentiska lampskärmar, markeras den patina som placeras över silver en grön eller rödbrun färg, som är mycket svår att kopiera.

Märkningar

Många tror att de kan berätta autentiska Tiffany lampskärmar av märkningar på den nedre kanten av metall med företaget underskrift. Men många originalen har inte någon märkning eller är det omöjligt att hitta. Tiffany expert Arlie Sulka Lillian Nassau Ltd säger aldrig att lita på märkningar eller signaturer eftersom de är alltför lätt att fejka.

Reproduktioner

Det är lättare att upptäcka en bedragare än att fastställa äktheten. Kolla färgbeständighet köpa med en bomullstuss och lite nagellack remover, om färgen lossnar, det är en bluff.

Expertutlåtande

Bara utbildade ögon kan säga säkert om en lampskärm är original. Om du tror att du har ett original, kontakta Fineartinvestments.org eller Christies auktionshus. Båda kommer att ge gratis uppskattningar online genom att följa enkla instruktioner.