mynewspapers.net

Tie-Dye fällbara teknik

Tie-Dye fällbara teknik


Tie-dye är en process som först fulländades av kineserna, och har funnits i över två tusen år. Tie-färgade kläder blev mycket populär under 1960-talet, när många människor började göra sina egna tie-dye T-shirts och andra kläder. Färgstarka resultaten av tie-dye fortsätter att fånga vår fantasi. En populär tie-dye teknik är spiralen.

Förbereda

Tie-dyes fungerar bäst med vitt bomullstyg, som lätt absorberar färgämnen. Tvätta tyget, och medan det fortfarande är blött, utformar det platt.

Blanda ihop Soda Ash

Sätta på några gummihandskar och förbereda en soda ash fastställande lösning i en hink. Soda ash ger ljusare färg resultat på tyget. Blanda 1 dl soda ash i 1 gallon varmt vatten. Se resurser nedan för mer information om soda ash.

Göra en Spiral

Tillbaka till din våt T-shirt, lagt ut på ett bord. Placera händerna i mitten av skjortan och tryck ned det samtidigt vrida den i en spiral riktning. Långsamt, blir skjortan en cirkulär tuss av veck, omfattar ärmarna som slingrar runt. Pack ner eventuella klumpar som sticka upp för långt när du går längs.

Binda upp

Hålla rundan, våt T-shirt klump på plats med ena handen och placera stora gummi band eller snöre runt den på flera ställen, att skapa utseendet på vagnen-wheel ekrar. Det hjälper för att ha någon hjälpa dig i detta skede.

Släpp den i Soda Ash

Släppa bundet T-shirt i soda ash lösningen. Låt t-shirten helt absorbera lösningen, och sedan pressa ut överflödig fukt innan du tar bort det från hinken. Du kan använda färgen medan det fortfarande är våt, eller vänta till nästa dag.

Sätta på färgerna

Fyll squeeze flaskor med tie-dye, finns på hantverksbutiker, eller göra upp din egen med pulveriserad Rit färgämnen. Spruta färgen på tröjan på sektioner. Låt färgen mätta tyget. Lämna gummiband på T-shirt. Blanda inte färgerna om du vill ha klara färger. Låt den färgade T-shirt sit för minst en halv dag innan tvätt.

Tvätt och slitage

Vänta 12 timmar och sedan ta bort gummiband. Tvätta tröjan på varmt vatten med synthrapol, en speciell rengöringsmedel för att avlägsna partiklar från färgämnen. Följ anvisningarna på flaskan. Tvätta tröjan två gånger på varmvatten och synthrapol. Finns i resurser för information om var man kan köpa denna produkt. Efter tvättning T-shirt, torka den i torktumlaren.