mynewspapers.net

Tidigt 80-tal kvinnors klädsel

Tidigt 80-tal kvinnors klädsel


Under 1980-talet mode stilar samman, med kvinnors klädsel i det tidiga 80-talet påverkas av popstjärnor eller stjärnorna i film och TV-shower. Sammanslagning av mode stilar suddig linjen mellan smart mode och gatumode, och såg införandet av sådana stilar som en skräddarsydd kavaj med blekt och slet jeans.

Power Dressing

Power dressing var en stil av damkläder avsedd att förmedla självsäkerhet, välstånd och framgång i näringslivet. Power dressing utseendet uppnåddes genom stora axelvaddar i skräddarsydda jackor, ofta tillsammans med rak kjol och högklackade domstolen skor. TV program "Dallas" och "Dynastin" påverkat denna stil dressing i början av 80-talet, att betona dyra tyger tillsammans med maskulina styling.

Tillbehör

Benvärmare var ett vanligt tillbehör i början av 80-talet, en trend som uppmuntras av 1983 filmen "Flashdance", vilket också återspeglas en stor entusiasm för aerobics-baserade eller dansa gruppträning där trikåer eller leggings var normala kvinnors klädsel. Leggings också togs utanför dansstudio och allmänt sliten med överdimensionerade lång T-shirts bärs med nackrem drog ner över ena axeln. Andra gemensamma tillbehör i början av 1980 med wide öronringar som var slitna låg på pannan.

Denim

Syramättad denim jeans och jackor regelbundet var slitna i början av 80-talet, med att syra tvätta under tillverkning kan skapa en urtvättad, slitna utseende som åtföljdes ofta av revor eller tårar. Blekning gjordes också ofta av människor i hemmet, med vita fläckar eller ränder i delvis urtvättad denim blir ett sätt uttalande.

Smycken

Extra stora och färgglada bijouterier avslutade alla fashionabla utseende i början av 80-talet. Bangles spelade en stor roll i kvinnors klädsel, som kvinnor kopieras Madonnas "Material Girl" ser med rader av gummi eller gel bangles och stora krucifix halsband. Örhänge stilar var stor och dinglande, ofta med geometriska former eller översållad med strass och pärlor.