mynewspapers.net

Tidiga tecken på graviditet implantation blödningBlödning under graviditet är vanligt, med cirka 20 procent av gravida kvinnor upplever vaginal blödning under graviditeten. I vissa fall kan ljus vaginal blödning vara det första tecknet en kvinna är gravid som det befruktade ägget implantat sig i slemhinnan i livmodern. Erkänna tecken på implantation blödning och förstå skillnaden mellan implantation blödning och andra vaginal blödning är viktigt för en kvinna som försöker bli gravid.

Fakta

Implantation blödning är vaginal blödning som är oftast lättare än menstruationsblödningar, och är oftast en rosa eller brun färg. Det kan inträffa när vävnaden som omger ägget fäster eller implantat, att slemhinnan i livmodern, kallas också livmodercancer foder. När detta händer, den rör sig genom moderns blodkärl och former pooler av blod. När dessa form nära ytan av livmodercancer foder, implantation blödning kan uppstå.

Tidsram

Implantation blödning inträffar efter befruktningen, när ägget har varit befruktas med spermier. Det händer i genomsnitt nio dagar efter ägglossningen, kan men hända var som helst mellan sex och tolv dagar efter ägglossning, som vanligtvis ligger i linje med tiden de flesta kvinnor börjar har mens. Hur lång tid en kvinna upplever implantation blödning kan variera beroende på individen, men det kan vara allt från några timmar till några dagar.

Identifiering

En okulärbesiktning kan skilja implantation blödning från andra typer av vaginal blödning. Implantation blödning är flytningar som är ljus rosa eller bruna färgade fläckar och är betydligt lättare i volym än menstruationsblödningar. Mängden blödning förblir konstant under implantation, snarare än att öka i mängd som i normala menstruationscykeln. Dessutom kan implantation blödning åtföljas av lätta magkramper som det befruktade ägget gör sin väg till livmodercancer foder.

Vanligt graviditet Symptom

Implantation blödning är inte ett tecken på något fel på embryot eller en signal för en hotande missfall, men är en gemensam erfarenhet att mellan 20 och 30 procent av kvinnorna har efter befruktningen. Det finns inget som kan göras för att förhindra att det händer eller att förutsäga att det kommer att hända. När implantation blödning börjar, måste en gravid kvinna vänta på att stoppa naturligt. Om en kvinna har implantation blödning med sin första graviditet, betyder det inte att hon kommer att ha det med var sin påföljande graviditeter.

Varning

Kvinnor som upplever vad de anser vara implantation blödning bör ta ett tidigt upptäckt graviditetstest att bekräfta graviditeten och kontakta en vårdgivare att börja regelbundet planerad prenatal checkups. Om en kvinna upplever kraftiga blödningar tidigt i graviditeten som åtföljs av mycket smärtsamma kramper i buken, eller om en kvinna anser hon klarat fostervävnad, bör hon kontakta läkare omedelbart för akutvård. Först kan vara ett tecken på ett utomkvedshavandeskap, där graviditeten sker inne i äggledaren och kan orsaka röret till brista, och den senare kan vara ett tecken på att ett missfall har inträffat.