mynewspapers.net

Testikelcancer bråck symtom

Testikelcancer bråck symtom


Udda utbuktningar runt testiklarna betyder inte nödvändigtvis det är något fel med din testiklar. Det kan vara ett bråck. Bråck uppstår när kroppens organ driva igenom en öppning i väggar omger organen. De flesta-gemensamma organ för att detta ska hända med är när tarmarna driva igenom svaga punkter i den buk-väggen och ge sig till känna genom utbuktningar i magen, pungen, lår, sida och nedre delen av magen. Bråck som gör sig märkbar runt testiklarna är ljumskbråck, som också de flesta-common bukväggen bråck.

Ljumskbråck

Ljumskbråck förekommer i ljumskarna där låret möter kroppen och finns hos män med en hastighet 25 gånger större än kvinnor. Självklart, kvinnor kommer inte att uppleva bråck i sina testiklar, men det finns två typer av ljumskbråck: direkt och indirekt. Även om båda typerna kan orsaka utbuktningar runt testiklarna, händer det nästan alltid med indirekt ljumskbråck och sällan direkt ljumskbråck. .

Indirekt ljumskbråck

Indirekt ljumskbråck börjar när tarmen trycker genom bukväggen genom att följa sökvägen till testiklarna när de ned i pungen under fosterutvecklingen. Även om denna väg stängs vanligtvis före födseln, lämnar det en svag område i buken. Denna typ av bråck allmänt visar sig genom en utbuktning runt testiklarna.

Direkt ljumskbråck

Direkt ljumskbråck börjar nära platsen för ett indirekt ljumskbråck, men inte på testikelcancer vägen. I stället skjuter genom en närliggande plats där bukväggen är naturligtvis tunnare. Denna typ av bråck visar sällan sig runt testiklarna, men det händer.

Tecken och symtom

Många gånger bråck visar inga symtom. Den ovanliga bula runt testiklarna från ett ljumskbråck är oftast den mest märkbara tecken att du har ett problem. Bråck bula kan värka men inte vara smärtsamt eller det kan vara mycket mört. Medan många saker kunde producera sådan utbuktningar, om den växer i storlek när du står eller stam, är det förmodligen ett bråck. Ett annat tecken på ett bråck är att det kan skjutas tillbaka inne i buken. Detta kallas att minska.

Tecken på fara

På grund av förvecklingar med andra organ och vävnader, kan inte några bråck reduceras. Dessa bråck är mer smärtsamt och kan orsaka tarmobstruktion, illamående och kräkningar. Faran med dessa bråck är att blodtillförseln kan skäras av. Bråck är smärtsamma och anbud om så är fallet. Personen med bråck kan utseendet sjuka, även om personen inte har feber. Vid denna punkt, har bråck blivit en medicinsk nödsituation som kräver kirurgi.