mynewspapers.net

Testikel Cancer hos hundar

Testikel Cancer hos hundar


Testikelcancer är en av de vanligaste formerna av cancer hos manliga hundar som inte har kastrerats. Lyckligtvis, det är också en av de mest förebyggas och behandlingsbar formerna av cancer att påverka hörntänder. Testikelcancer tumörer uppstår vanligare som oförändrat hund ålder och verkar inte vara vanligare i vissa raser. Ägare som fruktar sina hundar riskerar uppmanas att samråda med en veterinär och överväga neutering deras sällskapsdjur för bättre hälsa, enligt Humane Society i USA.

Typer

Testikelcancer tumörer är cancer utväxter som utvecklas i hundens testiklar. Dr Johnny D. Hoskins, DVM och grundare av DocuTech tjänster, varnar det finns tre vanliga former av testikelcancer tumörer--seminomas, sertoli celler och interstitiell cell tumörer. Det finns vissa skillnader mellan dessa tre typer, behandlas var och en på samma sätt. Det är därför tre kallas ofta till endast Testikelcancer tumörer.

Symtom

Kanske är det vanligaste symtomet av testikelcancer svullnad. Svullnad kan uppstå på området testikelcancer och testikelcancer eller buken. Andra symptom inkluderar en förstorad prostata, håravfall, förstorade bröstkörtlar och bröstvårtor, anemi och en tendens att locka andra hanhundar på grund av en överproduktion av östrogen.

Diagnosen

En veterinär kommer diagnos detta tillstånd efter det följt av en biopsi eller mikroskopisk undersökning av bort tumören. Många hundar med symtom på testikelcancer också genomgå buken och bröstet röntgen samt ett antal blodkroppar och kemi panel, enligt PetEducation.com.

Behandling

När en hund får diagnosen Testikelcancer tumörer, han är kastrerad och inga andra behandling krävs normalt. I upp till 15 procent av alla fall, kommer att tumörer avancera till metastaser, vilket i huvudsak innebär det har spridit sig till andra delar av hundens kropp. I det här fallet krävs kemoterapi. Dr Hoskins varnar att hundar med spridd tumörer kommer att ha en mer bevakade prognos än hundar utan, som vanligtvis är helt botas av kastrering.

Förebyggande

Dr Hoskins råder alla hundägare att ha deras manliga sällskapsdjur neutered. Likaså hävdar PetEducation.com att Kastreringen hindrar också aggression, urin märkning, roaming och andra oönskade beteenden. Det uppskattar också att neutering en hund medan unga kommer att spara dess ägare pengar i det långa loppet, eftersom andra hälsoproblem kan elimineras innan de uppstår.