mynewspapers.net

Testa alkohol i vin

Testa alkohol i vin


Om du gör en sats av Hemgjort vin, ska du testa alkoholhalten innan dricker eller som används för att kontrollera att det inte är alltför potent eller för svag. Det enklaste sättet att mäta alkoholhalten är att använda ett speciellt verktyg som kallas en hydrometer, men denna metod kräver lite planering i förväg. För att mäta alkoholhalten korrekt, måste du ta en läsning av fruktjuice som du använder för att göra vinet före jäsning, samt efter.

Instruktioner

• Placera ett prov av fruktjuice vara jäst (den "måste") till ett provrör, med hjälp av baster eller vin tjuv. Fyll röret tills det är 3/4 full.

• Placera hydrometern inne i provröret. Med tummen och pekfingret, snurra hydrometern försiktigt för att ta bort eventuella luftbubblor på sidorna av instrumentet.

• Läsa den potentiella alkoholhalten på skalan tryckt på sidan av hydrometern. Ta mätning av vätskan i ögonhöjd.

• Ta en andra behandling när jäsningsprocessen är klar. Använd samma metod som beskrivs ovan för provtagning av vinet och läsa potentiell alkohol skalan.

• Dra av potentiell alkohol läsa efter jäsning från behandlingen innan jäsning. Skillnaden mellan de två talen är alkoholhalten i vin. Så, om du hade en läsning av 12 procent före jäsning och en läsning på 2 procent efter jäsningen, alkoholhalten i vin som är 10 procent.