mynewspapers.net

Test för utvidgade livmodern

Test för utvidgade livmodern


En gynekolog är en läkare som är specialiserad i kvinnliga reproduktiva hälsa. Denna specialist diagnostiserar och behandlar olika problem, inklusive en förstorad livmoder. Om du misstänker en förstorad livmoder, se en gynekolog att testa för villkoret.

Identifiering

Symtomen debuterar vanligen innan läkare överväga testning för en förstorad livmoder. Kraftiga blödningar, svåra kramper, blodbrist, passerar blodproppar och lång menstruation är alla vanliga tecken på en förstorad livmoder. Om en patient klagar av dessa symtom, kan en gynekolog misstänker en förstorad livmoder och utföra tester för att se om patienten har en förstorad livmoder.

Typer

Det finns tre typer av tester som identifierar en förstorad livmoder: undersökning, ultraljud och magnetisk resonanstomografi (MRT). Läkare använder dessa tester tillsammans identifiera en förstorad livmoder och orsaken till tillståndet.

Fysisk undersökning

Under en fysisk undersökning driver gynekologen på din nedre delen av magen att må toppen av livmodern. Läkaren kan också använda fingrar internt samtidigt som du trycker på magen lägre för en mer exakt känsla av livmodern storlek.

Ultraljud

Det finns två typer av ultraljud används för att diagnostisera en förstorad livmoder. Under ett extern ultraljud flyttar teknikern staven över din nedre magen att få en bild av livmodern. En vaginal ultraljudsundersökning möjliggör en bättre bild av insidan av livmodern så läkarna förstår varför du har en förstorad livmoder.

Magnetisk resonanstomografi

MRI är det minst påträngande och mest exakta sättet att Visa inre organ. MRI är också dyrare än de andra två metoderna, så din läkare kan eller kan inte beställa en. Under en MRT lägga du på en tabell i ett stort rör medan maskinen tar bilder av din nedre delen av magen.

Missuppfattningar

Medan vissa kvinnor har hysterektomi för en förstorad livmoder, detta är en sista åtgärd och endast för svåra fall. Många kvinnor med en förstorad livmoder kräver anti-inflammatorisk medicin och se gynekologen oftare.