mynewspapers.net

Teorier om detaljhandeln förändring

Teorier om detaljhandeln förändring


Många förklaringar kring det sätt på vilket detaljhandelsföretag expandera och lyckas har diskuterats under årtionden. Sådana teorier av detaljhandeln förändring har försökt använda tidigare erfarenheter av detaljhandelskedjor för att förbättra nuvarande verksamhet. Det finns i huvudsak tre kategorier av detaljhandeln förändring teori: cykliska teori, miljömässiga teori och konflikt teori.

Cykliska teori

Cykliska teori förklarar i princip de olika faserna i ett företag. Enligt denna teori, förändring följer ett mönster och alla faser har identifierbara attribut associerade med dem. Det finns tre huvudsakliga komponenter är associerad med teorin: ratten i detaljhandeln, retail livscykel och detaljhandeln dragspel. Medan ratten i detaljhandeln avser ett företag kommer in på marknaden med låga priser och prisvärd service för att utmana konkurrenter, adresser retail livscykel de fyra faser som ett företag går igenom när du anger köparens marknad. Retail dragspel aspekten av cykliska teori föreslår att vissa företag går från butiker som erbjuder en rad produkter för anläggningar som tillhandahåller ett snävt urval av varor och tjänster. Dessa anläggningar återvända senare till en generell outletbutik. Retail dragspel är även känd som general-specifika-general theory.

Miljömässiga teori

Miljömässiga teoretiker presentera idén om detaljhandeln institutioner är ekonomiska enheter. Inom sådana enheter är återförsäljare konfronteras med en miljö fylld med kunder, teknisk innovation och marknaden konkurrenter. Återförsäljare som uppfyller de behov och krav av deras miljö finna framgång, samtidigt som återförsäljare som inte gör detta lod. Därför är det viktigt för återförsäljare att vara medveten om och anpassa till förändrade miljöer.

Konflikt teori

Konflikt teori ses som ett antal faser som ett detaljhandelsföretag varar när utmanas av en konkurrent. Under den första etappen är återförsäljaren chockad att sådan utmaning har presenterats. Som ett resultat, många återförsäljare retirera och försök att sabotera framgången för deras konkurrent. Efter att vara misslyckade, kommer att återförsäljaren erkänna nederlag och skapa sätt att förbättra sin produkt eller tjänst. Medan den bestridna återförsäljaren genomgår dessa stadier, genomför utmanaren också metoder som kommer att hjälpa i tillväxt.

I realtid-användningsområden

Användning av detaljhandeln teorier varierar över tiden för ett nummer eller skäl. Eftersom genomförandet av teorier är starkt beroende av den sociala och ekonomiska situationer, kan hög och låg efterfrågan påverka återförsäljare att genomföra en teori över en annan. Medan en återförsäljare kan tycker konflikten teori bra i tider av låg efterfrågan, kan han eller hon hitta denna samma detaljhandel strategi värdelös när konsumenten begär är relativt hög. På samma sätt använda återförsäljare teorierna för att lösa marginell och supply komplexitet. Miljö teorin är särskilt användbart när factoring nödvändiga marginella ökningar. Komponenter av cykliska teorin ger företag med alternativ när företag inte är bra.