mynewspapers.net

Tekopp Yorkie valp Information

Tekopp Yorkie valp Information


Yorkshire Terrier (Yorkies för korta) har blivit en populär hund skapa deras liten kroppsbyggnad och nyfikna personligheter. American Kennel Club (AKC) standarden föreskriver att en Yorkie måste vara 7 kg eller ca 3 kg. och under. Vissa uppfödare har tagit friheter med det standarden och häckar Yorkies som sträcker sig från ett kilo till 1,8 kg. (2 till 4 lbs), känd som Teacup Yorkies. Tekopp Yorkie valpar kan vara bedårande att titta på, men de bör endast köpas från seriösa uppfödare.

Uppfödaren mål

Det finns många olika faktorer som uppfödare beakta när formeringen Yorkshire Terrier. I en tävling är det svårt för en liten hundras som Yorkie att konkurrera med de större hundhusdjursraserna. Med detta i åtanke, och även den allmänna hälsan hos en hund, Visa uppfödare tenderar att sikta på en hund som väger 5-7 kg som vuxen.

Kundernas preferenser

Uppfödare föder upp ibland enligt kundens önskemål, och det är hur Teacup Yorkies har uppstått. Till exempel föredrar kunder som vill ha en liten knähund en tekopp Yorkie som är 3 lbs. över en standard Yorkie som är 5 eller 6 £. Det är viktigt att notera att ibland uppfödare som annonserar med Teacup Yorkies bara använder denna fras som ett adjektiv för att beskriva den lilla storleken som Yorkie rasen är känd för. Det är därför människor som söker efter en Yorkshire Terrier, oavsett vilken storlek, måste vara noggrann i sin forskning när du väljer en uppfödare.

Avel oro

Många tror att Teacup Yorkies inte är faktiskt en specifik kategori inom den Yorkie rasen, utan snarare bara svag runts från standard Yorkie kullar. I vissa fall, där avel är slarvig eller genetik av avelsbeståndet inte är lika stark som den borde vara, det är sant. I en sådan situation, kan resultatet ofta vara en mindre Yorkie valp som är särskilt nervös. Uppfödare kan i detta fall annonsera den Yorkie valpen som tekopp Yorkie valp att göra det mer tilltalande för kunderna.

Etisk avel

Välrenommerade tekopp Yorkie uppfödaren använda avel etik som är identiska med etik används av standard Yorkshire förfärlig Visa uppfödare. Dessa uppfödare studera noggrant stamtavlor och genetik av sina avelsdjur. Den enda skillnaden är att dessa tekopp Yorkie uppfödare råkar häcka Yorkies med en mindre vikt. Tekopp Yorkie valpar uppfödda av en kvalitet uppfödare kan vara mindre än genomsnittliga Yorkie valpar, men de bör vara precis lika friska och har förbindlig, intelligent personligheter.

Hypoglykemi

Eftersom tekopp Yorkie valpar är så små, är de mer mottagliga för lågt blodsocker (hypoglykemi). Om detta villkor förblir obehandlade, kan tekopp Yorkie valp gå in i chock. Det är så viktigt för Teacup Yorkies att få regelbunden veterinary bekymmer.