mynewspapers.net

Tekniker för att hjälpa tonåring flickor utveckla hög självkänsla

Tekniker för att hjälpa tonåring flickor utveckla hög självkänsla


Många tonåringar upplever en minskad självkänsla, men flickor kan uppleva en droppe två gånger lika allvarlig som pojkar, enligt en studie från 2002 vid University of California Davis. En tonårig flicka med låg självkänsla kan oroa kroppsuppfattning, sociala färdigheter, studieresultat och andra viktiga områden i livet. När en flicka har stark självkänsla, att förtroende kommer att driva henne till excel. Tekniker som öka tonåring flickor självkänsla kommer att bidra till en ljusare och lyckligare framtid.

Verbala tekniker

Tekniker för att hjälpa tonåring flickor utveckla hög självkänsla


Var uppmärksam på dina ord och hur de kan påverka din tonåring. Om du brukar göra kritiska kommentarer om andra kvinnor och flickor, eller om din dotter och dig själv, börja med att ändra denna vana. Även humoristiska eller inaktiv kommentarer kan försämra tonåringens självkänsla. När din dotter lyckas, erbjuder äkta beröm, och bevisa att du märker att hennes kunskaper och hårt arbete. Bygga en betrodd anslutning med din tonåring genom att tala med henne regelbundet, vare sig om små dagliga frågor eller större frågor. Visa att du bryr dig om hennes åsikter om olika frågor.

Media tekniker

Tidskrifter, filmer, TV och andra media påverkan kan ha en allvarlig negativ inverkan på en tonårsflicka utveckla självbild. Snarare än att förhindra din dotter från exponering för media, istället har öppna diskussioner om riskerna med att tro media meddelanden. Tala om de orealistiska förväntningar som presenteras ofta i annonser eller genom mode modeller och skådespelerskor. Leta efter visar, filmer och tidningar som presenterar en mer väl balanserad bild av kvinnors prestationer och beteende och mer realistiska skildringar av utseende och kroppsvikt.

Praktiska tekniker

Tekniker för att hjälpa tonåring flickor utveckla hög självkänsla


Handlingar säger mer än ord, och din tonåring självkänsla kommer att växa genom aktiviteter och delaktighet. Uppmuntra din dotter till verksamhet som bryter traditionella stereotyper. Detta kan omfatta hushåll aktiviteter som frågar din tonåring att byta olja samt duka. Starkt stöd för akademisk framgång, och uppmuntra din dotters intresse för naturvetenskap eller matematik. Några tonåring flickor känner sig osäkra om eftersträva akademisk framgång och dölja deras intellekt och talanger. Uppmuntra din dotter att lyckas på vad som intresserar henne, trots grupptryck.

Gemenskapens tekniker

Medan självkänsla börjar hemma, fortsätter det när din tonåring är i skolan, dating eller runt vänner. När din tonåring tjej är inblandad i en konflikt, lyssnar respektfullt på båda sidor och ge vägledning till din tonåring. Prata med din tonåring om att lösa konflikter och stå upp för sig själv utan att vara aggressiv. Främja gemenskapens deltagande, såsom volontär eller team sport. Dessa butiker kommer att hjälpa din tonåring utveckla empati, medkänsla och lagarbete färdigheter, som kan gynna sin egen självkänsla och känsla av självkänsla och stolthet.