mynewspapers.net

Teenage ice breaker idéer

Teenage ice breaker idéer


Isbrytare är aktiviteter för att få individer att lära känna varandra. De är oftast ett sätt att starta en klass, orientering eller retreat och främja samspelet mellan medlemmar. Många gånger, behövs isbrytare för interaktioner som berör stora grupper av tonåringar, som vissa tonåringar inte kanske har social kompetens eller önskan att interagera med alla i rummet. Isbrytare är ett bra sätt att få individer att lära känna varandra och samverka på första mötet.

Två sanningar och en lögn

Spelet "Två sanningar och en lögn" är ett enkelt spel att spela med små eller stora grupper av tonåringar. Sitta i en cirkel och har varje tonåring säger tre fakta om sig själv; två av fakta ska vara sant och en av dem bör vara helt fabricerade. Personen berättar fakta vill försöka lura gruppen och dölja vilket är en lögn, och resten av medlemmarna måste gissa vilka fakta är inte sant. Detta är ett bra sätt för tonåringar i gruppen för att lära sig roliga fakta om varandra.

Autograf Bingo

Autograf Bingo är ett spel som fungerar bäst med stora grupper av tonåringar. Gör bingokort, vid ett fem av fem för varje medlem i gruppen. I stället för siffror, fyll i rutorna med beskrivningar av olika människor som kanske är i rummet. Till exempel fakta som "en person född i en annan stat," bör "någon vars favoritfärg är lila," "någon som spelar fotboll" sättas i varje ruta. Tonåringar bör navigera runt i rummet frågade varandra frågor som är på kortet, försöker hitta en person som passar in i kriterierna. När de hittar någon som motsvarar detta faktum--till exempel personen är en cheerleader - hon kan registrera rutan. Den första personen att få Bingo genom att få fem signaturer i en rak linje, vinner spelet.

Candy fakta

Denna icebreaker fungerar med varje storleksgrupp, och inte bara tillåter tonåringar att hitta information om varandra, men ger dem en chans att njuta av några sötsaker. Skicka runt en påse godis som kommer i olika färger som käglor, M & Ms eller Starbursts. Har varje tonåring ta tre bitar godis på måfå. Skapa en annan fråga för varje färg av godis som du vill varje student att svara. Till exempel kunde färg röd innebära frågan, "Vad är din favorit bok genom tiderna?" Varje enskild som har en röd bit godis måste svara på den frågan. När spelet är gjort varje tonåring kan njuta av godis i hans händer.

Badboll spel

Ta en stor badboll, och med en permanent spritpenna, skriva flera frågor hela bollen. Dessa frågor bör vara sådana som individer kan svara för att avslöja information om sig själva. Exempelvis skriva frågor som "Vad är din favoritfilm?" eller "Om du kunde vara någon berömda vem skulle du vara?" Kasta stranden bollen runt cirkeln. Varje gång någon fångar den, måste hon säga sitt namn och besvara den fråga som hennes högra hand är närmast. Hon ska då kasta stranden bollen till någon annan i cirkeln tills spelet är klar.