mynewspapers.net

Teen frisyrer från 1930-talet

Teen frisyrer från 1930-talet


1930-talet stilar bröt sig stängnät och vilda stilar av 1920-talet och blev elegant och chic. Tonåringar bar hår i liknande mode till äldre vuxna av era, efterlikna stilarna av dagen och kändisar. Bland modet var frisyrer på 1930-talet. Frisyrer blev vågig och romantiska, ta en tur från de pojkaktiga stilarna av 1920-talet.

Finger Wave stil

Finger våg frisyren är en av de hallmark stilarna av 1930-talet. Formatmallen används hårspännen och ett finger för att bilda vågiga stilar i håret. Håret var vridna med ett finger medan våt och sedan fästs. När håret torkat, pin togs bort och vågorna var ordnade nära huvudet.

Långt hår Bun

För teen flickor med långt hår på 1930-talet var den populära metoden att bära håret en bulle på baksidan med gratis delar i främre bildar den populära finger våg eller liknande vågiga stilar. Bun hölls lågt i nacken där det inte sågs framifrån.

Teen pojkar stil

De tonåring pojkarna i 1930-talet bar sitt hår kort och snyggt. Stilar för pojkar var skildes åt sidan och kammade tillbaka, kvar i ett snyggt och överskådligt sätt. Stilarna såg samma på de unga pojkarna som det gjorde på tonåringar och det fanns lite variation i metoderna för styling hår.

Ringlad axelhöjd stil

För ett formellt utseende och axel-längd hår, skulle tonåringar på 1930-talet bära sitt hår hoprullade i botten och med fransar. Detta skapade en något formellt utseende utan ser allvarliga sätt bun skulle se ut.