mynewspapers.net

Tecken & symtom på testikelcancer hos hundar

Tecken & symtom på testikelcancer hos hundar


Testikelcancer är vanligt i manliga hundar som inte varit kastrerade. Det är vanligare hos äldre hundar, men kan inträffa i alla åldrar. Det finns tre olika typer av testikelcancer tumörer: Sertoli cell tumörer, seminomas och interstitiell cell tumörer. Testikelcancer sprider sig till andra delar av hunden i ett genomsnitt på endast 15 procent av fallen. Testikelcancer kan lyckligtvis behandlas enkelt om du känner igen symtomen och fånga cancer innan den sprids.

Ojämn storleken på testiklarna

Om du märker att en av hundens testiklar är större än den andra kan det orsakas av svullnad på grund av en tumör. Granska din hund noga för mjuka eller hårda klumpar som kan förstora sin testikel. Hundar som har en vandrat ner testikeln har 13 procent större möjlighet att utveckla cancer. Leta efter svullnad i pungen eller buken om hundens testiklar är icke nedstigen.

Blod i urinen

Testikelcancer kan också orsaka blödning när din hund kissar. Du kanske märker att din hund knäböj när eliminera, eller att färgen på hans urinen blir mörkare. Symptomet är kopplat till en mängd sjukdomar, så kommer du att ha din vet bekräfta en diagnos av testikelcancer genom buken och bröstkorg röntgen.

Hyperestrogenism

Vissa testikel cancer kommer att orsaka en ökad produktion av det kvinnliga könshormonet östrogen. Detta hormon obalans kommer att producera synliga symptom som förstorade bröst och bröstvårtor, eller håravfall på båda sidor av kroppen. Din hund kan också börja locka andra hanhundar.

Behandling

Om du märker något av dessa symtom ta din hund till veterinären för en biopsi och blod arbete. Neutering din hund är vanligtvis den enda behandlingen behövs, och lång sikt prognosen för hundar behandlas för testikelcancer är mycket bra.