mynewspapers.net

Tecken & symtom på stress höftfrakturer

Tecken & symtom på stress höftfrakturer


Stress frakturer är små, hårfästet sprickor som kan uppstå i alla ben i kroppen men är mest sannolikt att visas i benen på grund av vikten de bära. Frakturer är överanvändning skador som utvecklas när benen inte har en chans att återhämta sig från stress i händelser som distanslöpning. Idrottare är de vanligaste offren för stress frakturer. När en stressfraktur visas i höften, innebär det oftast en tunn del av lårbenet, eller lårbenet, känd som lårbenshalsen.

Tecken

Orthopod rapporterar att höftfrakturer stress var en gång vanligast bland medlemmar av militären som tränas av marscherar och kör dag efter dag. Idag, är idrottare deltar i ansträngande sporter som långdistanslöpning mest sannolikt att drabbas av stress höftfrakturer. Finns två typer av stress frakturer, enligt Orthodpod. Ben kan stödja "trötthet" frakturer när extrema anbringas eller "insufficiens" frakturer när benet själv är ohälsosamt, som i fall av benskörhet. Om du utvecklar smärta i ljumsken eller höft område efter att ha startat en ny, ansträngande eller mycket repetitiva verksamhet, kan detta vara ett tecken på en stressfraktur har utvecklat. Bone density skanningar kan upptäcka om du lider av benskörhet och kan löpa större risk att utveckla en fraktur.

Symtom

Cleveland Clinic säger du kanske misstänker en stressfraktur om du lider av smärta som är mycket lokal och relaterade till verksamheten orsakar stress på höften. Smärta är inte generaliseras, ut att vara från gemensamma muskelvärk. Orthopod säger de flesta med höftfrakturer stress känner smärta framför ljumsken medan de flyttar eller stå. Smärtan kan vara svår att patienter inte längre kan göra mer ansträngande aktiviteter, som att köra eller gå i trappor. Vila kan ofta göra smärtan försvinna.

Diagnosen

Det finns ett antal sätt att diagnostisera en stressfraktur. Först, din läkare kommer sannolikt fråga en massa frågor om vilken typ av smärta, din sjukdomshistoria och din träningsrutin till noll i på källan till smärtan. Röntgen kan komma härnäst. Stress frakturer visar inte en röntgen, men röntgen kan användas för att utesluta andra tillstånd. För att få en definitiv diagnos, kan din läkare föreslå att få en skelettscintigrafi eller magnetisk resonanstomografi (MRT) scan.

Behandling

Behandlingsplaner baseras på typ av fraktur du upprätthålla. Vanligtvis, kan stress frakturer behandlas genom att stanna utanför det drabbade benet. Kryckor kan föreskrivas, tillsammans med övriga i fyra till sex veckor. Medicinering och varma och kalla förpackningar kan användas för att kontrollera smärtan. I vissa fall, kan kirurgi bli nödvändigt.