mynewspapers.net

Tecken & symtom på sköldkörteln utväxter

Tecken & symtom på sköldkörteln utväxter


Sköldkörteln är en körtel belägen vid basen av halsen framsidan av halsen. Vissa människor har sköldkörteln utväxter, som ofta kallas tumörer eller knölar. Dessa utväxter kan vara benigna (godartade) eller elakartade (cancer). Denna typ av tillväxt är mer sannolikt att vara cancerogena när hittade på en mans sköldkörteln än när hittade på en kvinna, enligt forskning som utförts av universitetar av Virginia Health System. Det finns många tecken på dessa typer av knölar.

Smärtfri knöl

En smärtfri knöl i halsen är ofta det första tecknen på en cancer knöl i sköldkörteln. Vissa utväxter blivit så stor att en person kan känna en knöl eller se svullnad vid basen av halsen. Män oftast märker dessa typer av symtom när de rakning, medan kvinnor kan märka dem samtidigt sätta på make-up eller tvätta ansiktet. Vissa människor blir medvetna om en klump när deras skjorta krage plötsligt känner alltför snäva eller trängd.

Halsen frågor

Vissa människor kan känna igen sköldkörtel utväxter av fysiska symptom som påverkar deras hals områden. Dessa symtom kan omfatta en hes röst eller förlust av röst helt. Detta beror på att knöl är att trycka på struphuvudet nerver. Andra vanliga symtom som påverkar halsen inkluderar andas eller svälja svårigheter. Många människor upptäcker en tillväxt på deras thyroids eftersom deras lymfkörtlarna under deras käkar är svullet eller smärtsamma.

Extra tyroxin

Enligt forskning av Mayo Clinic producerar några knölar i sköldkörteln för mycket tyroxin, ett hormon som utsöndras av sköldkörteln. När en person producerar överskjutande belopp av detta hormon, kan han känna de fysiska symptom på hypertyreos. De kan inkludera plötslig eller oförklarlig viktminskning när aptiten är normala eller till och med ökad; känslor av nervositet och irritabilitet; och snabba eller oregelbundna hjärtslag. Andra symtom kan vara problem med att sova och muskelsvaghet.

Liten knöl symtom

Personer som har genomgått strålning till halsen, huvudet eller bröstet är mer mottagliga för sköldkörteln knölar och sköldkörtelcancer än andra. En sköldkörteln knöl eller tillväxt, kan vara cancerogena om den uppvisar vissa gemensamma egenskaper. Ett tecken är till exempel när en sköldkörtel scan visar att knöl inte fungerar. Andra tecken är förekomsten av en enda knöl, snarare än flera knölar. Om knöl växer snabbt, är svårt eller är fast i stället för fylld med vätska, kan det vara cancerogena.