mynewspapers.net

Tecken & symtom på sköldkörtel Disorder i Border Collies

Tecken & symtom på sköldkörtel Disorder i Border Collies


Även gränsen collies inte är så stor risk som vissa raser drabbas av en sköldkörtel villkor-som irländska setters, cocker spaniels och Airedale Terrier - de är fortfarande mottagliga för villkoret. Samtidigt som din hund kan leva ett normalt, friskt liv med rätt behandling, är det viktigt att erkänna de tecken och symtom på sköldkörtelsjukdom i din kant kolgruvan.

Hypotyreos

Hypotyreos är ett tillstånd där sköldkörteln är underactive och inte producera tillräckligt hormoner. En border collie, som andra hundar med villkoret, kunde ställa ut ett antal en mängd symtom. Det vanligaste symtomet på hypotyreos är letargi. Din hund kommer att visas trög och inte lika skarp som vanligt. Ett annat vanligt symptom är håravfall eller överdriven utsöndring. Border Collies, som är normalt mycket aktiv och alert hund, kommer också att lida av viktökning.

Hypertyreos

Men om din hund lider av hypertyreos, ställer han sannolikt ut en helt annan uppsättning av symptom eftersom sin sköldkörteln kommer att producera för många hormoner. Din hund kommer sannolikt lida av ökad aptit men gå ner i vikt. Hunden kommer att dricka mer och också kissa mer. Han kommer också lider av illamående och diarré. Till skillnad från hundar med hypotyreos lider hundar med hypertyreos hyperaktivitet.

Andra symtom

Hundar med Hypertyreos och hypotyreos delar några liknande symtom. Båda visas märkbart dåligt, med en rufsig päls. Border collies med båda villkoren också drabbas hjärtat frågor. Hundar med hypotyreos har en långsammare puls och höga nivåer av kolesterol i blodet. Hundar med hypertyreos lider av onormal hjärtfrekvens. Vanligtvis denna takt kommer att påskyndas, och i vissa fall hunden kommer att drabbas av ett blåsljud.