mynewspapers.net

Tecken & symtom på lungsjukdom

Tecken & symtom på lungsjukdom


Lungsjukdomar som bronkit, kronisk obstruktiv lungsjukdom (kol), emfysem, lungfibros och sarkoidos kan ha liknande tecken och symtom; arten av sjukdomarna som själva är dock olika. Till exempel bronkit och kol försvårar möjligheten för lungorna att släppa luft medan lungfibros och sarkoidos inaktivera lungorna från att expandera under andningen. Rådfråga din läkare eller hälso-och sjukvård-leverantör om du ser tecken på lungsjukdom.

Andningssvårigheter

Restriktioner på lungorna av lungsjukdomar kan orsaka andnöd, snabb andning, känslan av att ta onormalt djupa andetag och bullriga eller raspiga andning. En läkare kan kunna höra symtomatisk ljud med hjälp av ett stetoskop som inte kan höras vid örat.

Hosta

Långvarig hosta kan uppstå till följd av kroppens naturliga reaktion på angripna, igensatt eller irriterade lungor. Hosta kan också orsaka en belastning på andning och resultatet i smärta eller inflammation i halsen.

Slem

Infektioner och sjukdomar i lungorna kommer ofta ge upphov till att producera överskott slem i ett försök att skydda det respiratoriska systemet. Hosta kommer att få upp slem och slem visas ofta gul eller grön färg.

Blod

Inflammation som orsakas i slemhinnan i lungorna och andra delar av luftvägarna kan orsaka blödningar, som ofta visar i hosta upp slem.

Smärta

Problem och inflammation i lungorna, som väl som hostar, sätta stress på nerver och muskler och kan orsaka kramper och smärta i bröstet.

Förändringar i temperatur

Feber kan leda som en del av kroppens försök att frigöra sig från en infektion. Feber kan ge upphov till att känna både ovanligt varm eller kall.

Trötthet

Om en lungsjukdom hindrar kroppen från att få syre den behöver, kan detta leda till känslor av trötthet och desorientering.

Hudfärg

Otillräcklig syrehalt i blodet kan orsaka blod i fartyg under huden att vända blå, vilket i sin tur leder till att huden visas blå. Detta tillstånd kallas cyanos.