mynewspapers.net

Tecken & symtom på leverproblem i en mops

Tecken & symtom på leverproblem i en mops


Mops är en hundras från kända för att bära många genetiska sjukdomar och störningar, inklusive leversjukdom. Leversjukdom hos mops kan diagnostiseras av en veterinär genom en fysisk undersökning, kemi panel, gallsyror prov, blodvärden, biopsi och bildteknik. Om din mops har några tecken på symtom på leversjukdom är det viktigt att ta honom till veterinären så snart som möjligt ska testas.

Diarré

Diarré är ofta ett tecken på leversjukdom hos en mops. Detta är ett tidigt tecken och är ofta ihop med en eller flera andra tidiga symtom.

Kräkningar

Enstaka kräkningar är normalt för hundar, men om din mops är kräkningar ofta eller för dagar i taget, det är värt en checkup. Kräkningar är ett tidigt tecken på leversjukdom.

Aptitlöshet

Aptitlöshet är ett tidigt symptom som tyder på problem med levern i en mops. Detta skall tas mycket allvarligt om din mops har alltid haft en hälsosam aptit och plötsligt förlorar intresset för mat.

Letargi

Mopsar är, som en ras, energiska och livliga hundar. Pugs som visar en plötslig ointresse i övningen kunde ha en medicinskt problem, inklusive, men begränsat inte till, leversjukdom.

Förstoppning

Förstoppning kan vara ett symptom på Hundarnas leversjukdom. Om din mops kämpar och ansträngning när han försöker uträtta sina behov, han kunde ha ett tidigt skede av leversjukdom.

Svullen buk

När levern inte fungerar korrekt det orsakar vätskeansamling i vävnaderna mellan buken och bukorganen, lämnar hunden med ett svullet utseende.

Orange urin

Levern ansvarar för bearbetning av galla i kroppen. Gallan producerar en hög utsöndring av bilirubin, som är en galla pigment som blir urin gul. Utan korrekt bearbetning av galla utsöndras inte tillräckligt bilirubin, vrida urinen en orange färg.

Blek grå avföring

Blek grå avföring i pugs är produkten av levern inte behandlar galla korrekt. Galla pigment är ansvariga för att vända avföringen en brun färg, och en brist på pigment galla i avföringen resulterar i dem är en blek grå färg.

Gulsot

Gulsot är när blek hy blir färgat gul och beror på att levern inte behandlar pigment galla som det ska. Pigmenten tränger ihop i den pug kropp, producerar en gul nyans till hundens hud.

Neurologiska problem

Neurologiska problem, inklusive beslag, förändringar i beteende och pacing, kan vara symtom på leverproblem i pugs. Dessa neurologiska problem är resultatet av leverns oförmåga att ta bort giftiga ämnen från den pug blod. Dessa symtom bör behandlas som en nödsituation. om den lämnas obehandlad, kan de leda till hunden att förlora medvetandet och inte kunna vakna upp.

Extrem viktminskning

Om din mops är att förlora vikt snabbt men har inte förändrat hans ätande eller motion vanor, kunde han ha leverproblem. Levern hjälper kroppen att behålla och gå upp i vikt, och konkurshotade i levern orsakar en hund att gå ner i vikt snabbt.