mynewspapers.net

Tecken & symtom på inre bältros

Tecken & symtom på inre bältros


Inre bältros kan bli ett problem efter att ha varit vilande i år eftersom den orsakas av samma virus som leder till vattkoppor. Till skillnad från vattkoppor smittar bältros inte. I stället, det skapar en smärtsamma utslag på den drabbade personens hud och angrepp inre nerver och organ.

Encefalit

Encefalit, eller en inflammation i hjärnan, är en av de symptom som uppstår med inre bältros. Detta symptom kan vara förödande och liv hotande. Symtomet inträffa emedan bältros är angriper nerverna i hjärnan och orsakar det att svälla.

Oral smärta

En person med bältros märker förekomsten av blåsor i munnen. Dessa blåsor eller nedskärningar kan bevisa oroande när det gäller att svälja eller äter mat.

Lymfkörtel svullnad

Ett annat märkbara symptom av inre bältros är svullnad av en persons lymfkörtlar. Lymfkörtlarna finns på sidan av halsen, i ljumskarna och under armarna. Denna svullnad av lymfkörtlar orsakas av kroppens immunförsvar svara och försöker bekämpa viruset.

Influensaliknande symtom

En av de första symptomen på inre bältros är oftast en influensaliknande känsla. Detta kan inkludera illamående, huvudvärk, värk i kroppen, frossa och feber. Dessa symtom kan pågå i upp till tre till fyra dagar och kan följas av ett utslag eller blåsor på huden runt nerverna.

Behandling

De vanligaste formerna av behandling för interna bältros inkluderar orala läkemedel såsom steroider, antidepressiva medel för symptomen, smärtstillande medel och andra läkemedel. Dessa läkemedel bör inte tas innan rådfråga en läkare. De är mest effektiva om de vidtas inom första dagarna av symptom.