mynewspapers.net

Tecken & symtom på hundar med hjärtproblem

Tecken & symtom på hundar med hjärtproblem


Hjärtproblem kan vara svårt att diagnostisera i hundar, eftersom hundar är bra på att dölja smärta och brukar inte Visa symptom på medicinska problem tills villkoret är kraftigt utvecklats. Vissa raser, som boxare, cairn terrier, Labrador retrievers och Grand Danois, är mer benägna att hjärtproblem än andra. Det finns några symtom att se upp för med någon hund som kunde föreslå hjärtproblem.

Andningssvårigheter

Om din hund är att ha problem med andning och är ihållande hosta, kan han vara i hjärtsvikt. Hosta och andas problemet är ett direkt symptom på pulmonary ödem-en ansamling av vätska i hundens lungor. Din hund kan också flämtande oftare i ett försök att göra sval och lugna sig själv. Om din hund uppvisar dessa symtom, ta honom till veterinären omedelbart att diagnostiseras och behandlas.

Trötthet

Hundar med hjärtproblem visar en nedgång i uthållighet och ökad trötthet. Detta är särskilt tydligt om din hund är vanligtvis aktiva. Om du är orolig för din hunds plötsliga minskningen i aktivitet, göra en resa till veterinären att ha henne checkat ut.

Ostadiga promenader

Om din hund plötsligt börjar gå underligt och ostadigt, eller ens kollapsar, kan detta vara ett tecken på att han har en hjärtattack. Detta beteende är en reaktion på den plötsliga bröstsmärtor som han kan känna. Han kan också sitta eller lägger i en konstig position att döva smärtan i bröstet. Ostadiga promenader garanterar en snabb tur till veterinären för en undersökning, oavsett om han har tidigare visat tecken på problem med hjärtat.

Blue Tongue

En blå tonat tunga kan föreslå ett svagt hjärta i en hund. Din hunds hjärta arbetar sannolikt inte tillräckligt hårt för att driva blodet till alla delar av hans kropp. Detta kan också åtföljas av överdriven dreglande. Dessa symtom tyder på ett blåsljud i en hund. Din veterinär kan kontrollera hundens hjärta genom att lyssna med stetoskop för oegentligheter.

Hjärtklappning

Om din hunds hjärta slår snabbare än vanligt, drabbas han av hjärtsvikt. Hjärtat måste arbeta för att pumpa blod runt din hunds kropp, och om det inte kan pumpa tillräckligt med blod, hjärtslagen påskynda för att försöka kompensera. Eftersom en snabb heartbeat i en hund kan också vara ett tecken på rädsla eller adrenalin, är detta endast ett problem om paras ihop med ett annat symptom på problem med hjärtat.