mynewspapers.net

Tecken & symtom på hund-graviditeten

Tecken & symtom på hund-graviditeten


Börja gå till värme vid en ålder av ca 6 månader och fortsätter hela livet om inte de är spayed kvinno-hund eller tikar. Medan de är i värme, som vanligtvis är två gånger per år, är de bördig och mottaglig för mansperson hund. Det mest uppenbara symptomet på perioden värme är menstruations-liknande blödning. I planerad avel, ägare kan titta på deras hund för tecken på graviditet. Men om en kvinno-i hetta blir löst, det finns en god chans att hon kommer att para sig med en hane. Vet de tecken och symtom på hund-graviditeten. I en oplanerad graviditet, kan en veterinär aborterar foster. Spaying kvinnliga innebär graviditeten kommer inte vara ett problem.

Tidiga tecken

Beroende på ras och storlek på hunden varar dräktigheten 54-72 dagar. Ungefär två veckor efter parning, börjar spenarna av hunden mörkna. Hår runt bröstvårtorna blir gles. Vid tre till fyra veckor, kan kvinno-hund bli illamående och kräkas, mycket som mänskliga kvinnor med graviditetsillamående. Vid denna tid, kan en veterinär bekräfta graviditet med ett blodprov.

Beteendeförändringar

Gravid hund får genomgå en personlighetsförändring. De kan vara mindre tillgivna och spendera mer tid ensam. Hundar som vanligtvis inte är tillgiven kan bli mer vänligt under graviditeten. Dessa förändringar kan vara subtil, så betala nära uppmärksamhet till en hund som du misstänker är gravid. Medan hennes energi kan minska, ökar aptiten. Som alla gravida kvinnor, kommer att hennes vikt öka allteftersom dräktigheten fortskrider. Av sex veckor, kan valpar bli kännbar befordras inom deras mor.

Whelping

Whelping är termen för hundar att föda. På cirka fem veckor dräktighet, kan hundar fullgöra en tydlig vaginalslem. Detta fortsätter tills whelping. Innan hennes förfallodatum, utarbeta en whelping låda, ett slutet utrymme med handdukar eller tidning. Ge henne gott om tid att vänja sig vid att rutan whelping så hon kommer att trivas med sina valpar i det. Tecken på nära förestående födelse inkluderar rastlöshet, kräkningar, genitala slickar och dölja. Medan de flesta hundar kan hantera födelse själva, hålla veterinären kontaktinformation händig vid frågor eller en nödsituation.