mynewspapers.net

Tecken & symtom på graviditet med IVF

Tecken & symtom på graviditet med IVF


För kvinnor som genomgått in vitro-befruktning eller IVF, kan de två veckorna tillbringade väntar på att ta reda på om förfarandet var framgångsrik vara mödosamt. Efter två veckor, kommer att din läkare sannolikt beställa ett blodprov och eventuellt utföra ett ultraljud för att ta reda om embryon har implanteras och du är gravid. Många kvinnor upplever inte några symptom, medan andra kanske märker några tecken som tyder på de kan vara gravid. Dessa tecken kan orsakas av andra faktorer, såsom din menstruation, återhämtning från IVF embryotransfer eller som en bieffekt av medicinering.

Spotting

Spotting eller ljus vaginal blödning kan vara ett tidigt tecken att den överföring av embryon efter provrörsbefruktning var en framgång och du är gravid. Vissa kvinnor blödning när embryot implantat i livmoderväggen, dock ljus vaginal blödning också kan vara ett tecken att mensen börjar.

Ömhet i brösten

Vissa kvinnor upplever ömhet i brösten eller svullnad som ett tidigt tecken på graviditet. Vissa kvinnor som genomgår IVF upplever ömhet i brösten en vecka eller två efter överföringen av embryon, men många kvinnor har inte det alls.

Illamående

Illamående är vanligen förknippas med kvinnor som är i de senare stadierna av tidig graviditet, har vissa kvinnor graviditetsillamående före deras första missad tid. Och morgonen sjukdom behöver inte vara erfaren på morgonen. Många kvinnor mår illa på natten eller ens hela dagen. Mat aversioner eller cravings kan visas också tidigt i graviditeten.

Andra tecken

Andra tecken som kvinnor kan uppleva i de veckor som följer en embryotransfer inkluderar mild kramper och andra symtom som ofta ingår i premenstruellt syndrom.