mynewspapers.net

Tecken & symtom på fästingar på hundar

Tecken & symtom på fästingar på hundar


Några symtom på en potentiellt dödlig tick närvaro på våra hundar kan gå rakt under våra näsor. Andra uppgifter om ett möjligt fästingbett, till exempel när din hund scoots hans bakom över golvet, är dock mer uppenbara. Enligt husdjur WebMD och valp utbildning lösningar finns det fem vanliga fästing bett symptom hos hundar som är relativt lätt för ägarna att upptäcka.

Feber

Tecken & symtom på fästingar på hundar


Om du inte tar dig själv att anställa en rektal termometer för att kontrollera hundens temperatur, finns det icke-störande tecken att leta efter som kan tyda på hunden kan lida av en feber. Enligt dogsymptomcure.com, kan en hund har feber om hon frossa, hosta och nysningar. Symtom feber är också den hunden dreglar, flämtande, gråt, och överdriven äter, dricker eller sova. En hund kan också stå ut med andningssvårigheter, rastlöshet, förlust av balans, brist på aptit, diarré och ansvarsfrihet från hennes ögon, öron och näsa.

Aptitlöshet

Tecken & symtom på fästingar på hundar


När hunden inte har bad om mat från sin ägare, eller ätit hans egna fester eller mat i 24 timmar, det kan vara en indikation att något är allvarligt fel. I sin tur är viktminskning en annan typisk tickande bita symptom i en hund.

Artrit eller svullnad

Tecken & symtom på fästingar på hundar


Om hunden upplever svårigheter hoppa på sängar och löpning, kan hon vara i smärta att ha artrit eller svullnad i sina leder. Dessutom en hund kan vara i sådan svår smärta på grund av artrit och svullnad i hennes leder som du ser är hon knappt kan stå upp från liggande eller sittande ställning.

Hälta

Tecken & symtom på fästingar på hundar


Hunden kan också ha märkbar halta medan han går på grund av hälta, som består av smärta i en hunds kropp så extrem det gör ont när han helt enkelt vidrörs av någon. Enligt husdjur Web MD är hälta ofta det enda tecknet på infektion från ett fästingbett.

Depression

Tecken & symtom på fästingar på hundar


När en hund visar tecken på någon av de symtom som nämns, tillsammans med mild till svår apati och förlust av intresse för vanliga aktiviteter, är det troligt att hon är också i känslomässig smärta. Yelping kan vara hundens sätt att hon är ont fysiskt och mentalt.

Förebyggande/lösning

Tecken & symtom på fästingar på hundar


Din hund kan inte uppvisa synliga tecken av ett fästingbett men fortfarande vara infekterade. Därför bör du ta din hund till veterinär och få honom undersökt för andra fästingbett symtom. Be din veterinär om bästa fästingen förebyggande åtgärder för att genomföra. Om du misstänker ett fästingbett har inträffat, ju tidigare du får din trogna vän till vet, lever desto bättre chans att honom en frisk, glad liv år framöver.