mynewspapers.net

Tecken & symtom på ett diafragmabråck

Tecken & symtom på ett diafragmabråck


En hiatus bråck, också ofta kallas en hiatus bråck, är ett bråck i övre gastrointestinala området. Det uppstår när en övre delen av magen tårar genom en del av membranet och bryter in i bröstkorgen. Ett hiatus bråck kan främja obehag hos individer och kan också utgöra betydande hälsorisker.

Sura uppstötningar

Ett hiatus bråck innebär en tår i slemhinnan i mellangärdet, den vävnad som fysiskt separerar buk och thorax. Magen kan sedan flytta till membranet tillsammans med den lägre esofagus ringmuskeln. Normalt håller sphincter äcklig magsyra från reser tillbaka upp mag-tarmkanalen. Med ett bråck, kan syran surge uppåt och orsaka mag-oseophageal reflux (GER) och mag-oseophageal refluxsjukdom (GERD). Vanligaste symtomen av GERD och GER är en brännande känsla i bröstet som en syrlig smak i munnen. Detta är den vanligaste tecken eller symptom på en hiatus bråck, men bråck sig vanligtvis går odiagnostiserade om individer inte har svår GER eller GERD som kräver en närmare granskning.

Bröstsmärtor

Förflyttning av inre organ på grund av försvagningen av muskelvävnad som orsakas av hiatus bråck kan skapa fysiska bröstsmärtor. Smärta är vanligtvis en molande värk i bröstet. Vissa drabbade av en hiatus bråck kan dock uppleva ett skarpare STING i bröstet.

Illamående och aptitlöshet

Som hiatus bråck växer, kan mer av magen orgeln röra sig uppåt i bröstet. Detta kan orsaka hälsa symtom särskilt relaterad till magen. Vissa individer kan uppleva olika nivåer av illamående. Andra personer kan märka förändringar i deras aptit, inklusive ökad aptit eller en minskad känsla av hunger. I fall av extremt stora bråck kan individer vara svårt eller smärtsamt att svälja mat.

Andningsproblem

På grund av bråck i mellangärdet, är ett ovanligt men inte ohörd av symtomet en svårt att andas. Detta kan kännas som en trånghet i bröstet liknar känslan orsakad av astma. Till skillnad från astma, individer som tar steroid läkemedel för astma kommer sannolikt inte att märka en betydande minskning av andningsproblem eftersom bråck inte kommer reagera på steroider.

Behandling

Vanligtvis behandlas ett hiatus bråck för sina symtom snarare än faktiska bråck. Små och mild bråck är vanligtvis symtomfri och har inte märkt av enskilde. Om det finns symptom, ordinerar läkare ofta läkemedel mot dessa symtom att lindra smärta och obehag för patienten. Endast i svåra fall kommer individer att drivas på att ta bort den faktiska bråck. Vanliga läkemedel föreskrivs för att bota symtom inkluderar over-the-counter receptfria antacida som flöde eller eller receptbelagda läkemedel såsom protonpumpshämmare att behandla GERD orsakas av ett bråck.