mynewspapers.net

Tecken & symtom på en sulfit allergiSulfiter är kemikalier som förlänga hållbarhetstiden för mat, att förebygga missfärgning och browning. De tillåta livsmedel för att se bra ut längre, men ge allergiska reaktioner hos vissa personer. Ett förbud trädde i kraft 1986, förbjuda användningen av sulfiter i färsk frukt och grönsaker, men de används fortfarande i många livsmedel och drycker. Symtom på en sulfit allergi kan variera från mild till livshotande.

Hosta

Slemhinnan i lungorna blir inflammerad orsakar luftvägarna i lungorna att tillfälligt begränsa. Detta resulterar i musklerna i lungan väggen avtalsslutande, producerar en hosta.

Andningssvårigheter

Svaveldioxid är en gas som produceras av sulfiter. Denna gas kan utlösa en allvarlig astmatiker attack i de känsligt för sulfiter. Under en astmaattack äventyras. Enligt clevelandclinic.org har en person som är astmatiker mellan en 1 av 10 och 1: 20 chans att få en allergisk reaktion mot sulfit.

Svullnad

Läpparna, ögonen eller munnen kan börja svälla. Detta symptom kommer att märkas inom 30 minuter med att äta eller dricka något som innehåller sulfiter. Om halsen är inblandade i denna svullnad, blir luftvägarna begränsad.

Buksmärta

Buksmärtor kan variera från lätt kramp till kraftig, långvarig smärta. Smärtan kan åtföljas av illamående, kräkningar och diarré.

Yrsel

En sänkning av blodtryck och den därav följande bristen på syre kan orsaka yrsel och eventuellt även förlust av medvetandet.

Huden känslighet

Sulfit känslighet kan leda till utbrott på ytan av huden. Dessa utbrott kan variera från mild utslag till stora delar täckt av kliande nässelutslag. Ibland kommer att huden uppleva en brännande känsla.

Täthet i bröstet

Bröstet kan känna att det är att pressas i ett skruvstäd. Det höga trycket gör det ofta svårt att andas. Detta symptom härmar några av de samma tecken som de av en hjärtattack.

Anafylaktisk chock

Anafylaktisk chock är den farligaste av alla symptom av sulfit allergi. Det kan kombinera några av de andra symtom, till exempel hosta, bikupor och bröstet täthet. Det orsakar också en minskning i blodtryck och brist på syre till hjärnan. När detta kombineras med andnöd, kan resultatet bli ödesdigert.