mynewspapers.net

Tecken & symtom på en häst som har problem med hasen

Tecken & symtom på en häst som har problem med hasen


Till hasen är den stora gemensamt mitt i hästarnas bakbenen. Denna gemensamma liknar vristen hos personer med samma antal och strukturen på de ben som utgör gemensamt. Problem med hasen leden är vad orsaka hälta i en häst. De flesta problem uppstå i små hock leder eftersom mindre lederna inte kan bära vikt eller förflyttning av en häst, även hästar med stor hasen kan ha problem, alltför.

Svullnad

Svullnad är det första tecknen på ett mindre hock problem. När hästen körs eller vänder, inför benen i leden mer tryck än de kan bära. Hästens kropp reagerar av stoppning leden med vätska. När som helst en häst hock gemensamma ser större, att trycka på på området för är eventuell svullnad nödvändigt.

Tå landning

När en häst är igång, ska det landa på baksidan, eller hälen, på bakre hoven. Baksidan av hoven är utformad för att absorbera stötar av hästens vikt. Denna typ av perfekt landning också sätter press på till hasen. En häst med en smärtsam hock börjar att landa på tån på de bakre hovar. Utbildare kan kontrollera tån på hoven för slitage eller skada att verifiera att en häst landar ständigt på sin tå.

Korta steg

Stretching benen ut helt gör en häst att köra snabbare, men den resulterande full steglängden kan skada till hasen. Många hästar börjar att ta kortare steg för att lindra smärtan. Om Hästens steglängd verkar bli kortare, är vilket blir tydligt i hästens rinnande tid, det bästa alternativet att kolla till hasen för att se om hästen reagerar på smärta.