mynewspapers.net

Tecken & symtom på en dålig Throttle Position Sensor på en Mx3

Tecken & symtom på en dålig Throttle Position Sensor på en Mx3


Mazda MX-3 producerades från 1991 till 1998 och innehöll ett mycket anpassningsbart organ stil och val av tre motorer. Denna högpresterande fordon lockade ögat på gatan racers och bilentusiaster både på grund av fordonets tåliga komponenter och enkel anpassning. Motorproblem skedde med fordon, dock med frågor som strypa ståndpunkt sensorer som påverkar den MX-3 bränsleekonomi, motor prestanda och överföring funktion. Förarna upplever sådana symptom bör ta fordonet för tjänsten omedelbart att undvika potentiellt dyra skador.

Motorn Buck och runkar

En felaktig throttle position sensor (TPS) skickar felaktiga signaler till den Mazdas motorstyrenheten, vilket kommer att kunna bestämma positionen för gasen. Som ett resultat, upplever föraren motor buck där tidpunkten för MX-3 motorn är oregelbunden. Motorn kommer att orsaka fordonets glasfiber kropp att skaka och hoppar fram. Detta kallas "inaktiv svallande", och förekommer som ECU cykler genom positioner i ett försök att korrekt lokalisera spjäll.

Överföring problem/motor tomgång

Mazda MX-3 modeller med automatiska överföringar kan uppleva en oförmåga för ecun att växla på grund av gasspjället positionering. Förare kommer också uppleva en grov tomgång och tvekan när fordonet accelererar först på grund av bränsle-luft blanda löpande rika genom motorn. MX-3 tre motoralternativ (1.5 L I4, 1,6 L I4 och 1.8 L V6) byggdes för hastighet och prestanda och som sådan är mycket mottagliga för Tidsproblem i samband med luft-bränsleblandning.

Motorn Stall/motor Surge

En misslyckad TPS kommer att orsaka den Mazda motor att köra lean då motorstyrenheten tror gasspjället är i öppet läge hela tiden. Detta kommer att resultera i mer motorn stannat när fordonet tomgång. Dessutom kommer föraren också uppleva en plötslig ökning i hastighet när fordonet i höga hastigheter. Som Mazda är en prestanda bil (0-60 mph på 8,4 sekunder) kan detta särskilda symptom innebära ytterligare risker för föraren eftersom kontrollen över fordonet kan gå förlorad vid högre hastigheter.