mynewspapers.net

Tecken & symtom på en dålig fläkt Motor ResistorMotståndet av fläkt motorn ansvarar för överföring av elektrisk ström som krävs för att flytta luft genom ventiler i fordonet. Fläkt motor motstånd kan bära ut; fläkt motorn fungerar inte längre korrekt om detta inträffar. Det finns flera symptom som visas när motståndet av fläkt motorn går dåligt. Erkänna dessa symtom och ersätta motståndet returnerar luftflödet genom bilen på rätt nivå.

Intermittent drift

När resister av fläkt motorn börjar misslyckas, fungerar motorn bara ibland. Detta presenterar sig ofta som fläkt fläkten inte sparkar på tills motorn producerar en viss nivå av elektrisk ström. Den högre strömmen kan göra hoppa över resistor kontakterna som går dåligt och få fläktmotor att engagera. Fläkt motorn kunde sluta arbeta igen på längre roadtrips när bilen är på en marschfart och den elektriska strömmen av motor tappar igen.

Ingen lägre inställningar

De lägre inställningarna av fläkt motorn kräver mindre elektrisk ström att engagera. Men när motståndet av fläkt motorn är inte, det skapar en större klyfta mellan kontakterna. Denna lucka kan vara för långt för den elektriska strömmen att resa över. När detta händer, lägre inställningarna för fläkt motorn inte kan fungera. Övre inställningen av fläkt motorn kan fortfarande vara operativa.

Minskad luftrörelser

Nedsatt luftflöde är när fläktmotor försöker flytta luft genom ventilerna, men motståndet är inte skicka tillräckligt med kraft för att flytta luften med mycket tryck. Fläkt motor motståndet tar emot ström men inte med full kraft. Minskad luftrörelser kan inträffa på alla olika hastighetsinställningar av motor fläkten. Beroende på hur mycket motstånd är fortfarande fungerar, kunde minskade luftflödet vara ett intermittent problem.