mynewspapers.net

Tecken & symtom på Diabetes och huvudvärkDiabetes och huvudvärk kan orsaka dig mycket stress både fysiskt och mentalt. Båda kan inträffa i alla åldrar. Diabetes uppstår när hormonet insulin slutar produceras. Utan tillräckligt med insulin i kroppen bygger glukos upp i blodet. Din kropp är inte kan använda glukos för energi, detta leder till typ 1-diabetes. Huvudvärk kan föras på av stress, överansträngning, höga ljud och andra externa faktorer. Erkänna tecken och symtom på både diabetes och huvudvärk kan hjälpa dig att få rätt vård så snart som möjligt.

Diabetes: Äta mönster

Du kan börja känna sig väldigt hungrig. Att vara extremt törstig är en gemensam känsla också.

Diabetes: Ovanliga förändringar

Frekvent urinering, suddig syn och att vara mer trött eller utmattad är ett tecken på diabetes. Du kan börja gå ner i vikt utan att försöka göra detta. Motsatsen kan uppstå också, du kan gå upp i vikt. En pirrande känsla i fötterna är också ett tecken.

Diabetes: Högt blodsocker

Dessa symtom uppstår när blodsockret är för högt. Högt blodsocker är vanligt i någon med diabetes. Du kan uppleva djup, snabb andning. Din hud och mun kan bli torr. Din andedräkt kan lukta fruktig. Magsmärtor, illamående, kräkningar eller oförmåga att hålla nere vätskor är alla tecken på högt blodsocker.

Huvudvärk: Spänningshuvudvärk

Du kan känna smärta som börjar på baksidan av ditt huvud och övre hals som en band-liknande täthet eller tryck. Bandet av trycket känns som att det runt huvudet och den mest intensiva smärtan är över ögonbrynen. Den smärta du känner med en spänningshuvudvärk är mild och bilaterala (påverkar båda sidorna av huvudet).

Huvudvärk: Cluster huvudvärk

Cluster huvudvärk kommer i grupper som sista veckor, upp till månader men är åtskilda av huvudvärk-free perioder av månader eller år. Du kanske känner dig intensiv ensidig smärta som beskrivs som en brinnande eller piercing kvalitet som är bultande. Smärta bakom ena ögat eller i regionen öga är vanligt. Det drabbade ögat kan ibland bli inflammerad, röd och vattnig. Smärtan varar cirka 30-90 minuter. Men det kan vara allt från 15 minuter till tre timmar. Cluster huvudvärk försvinna brukar bara för att återkomma senare under dagen. Dessa huvudvärk uppstå regelbundet, vid samma tid varje dag.

Huvudvärk: Sinus huvudvärk

Ett djupt, konstant smärta i ditt kindben, panna eller bro av din näsa kommer att inträffa. Smärtan kan intensifiera om du gör en plötslig huvud rörelse eller ansträngning. Sinus huvudvärk förekommer allmänt med andra sinus symtom som utsläpp från din näsa och känslor av fullkomlighet i öronen. Feber och ansiktsbehandling svullnad är vanliga sinus symtom också.

Huvudvärk: migrän

Med migrän är smärta måttlig till svår. Det kan påverka din hela huvudet eller skifta från den ena sidan till den andra. Du kommer att uppleva extrem känslighet för ljus, ljud och lukt. Visionen kan bli suddig. Illamående, kräkningar, orolig mage och buksmärtor är vanligt. Konstiga känslor av att vara mycket varmt eller kallt är också vanligt. Du kan förlora din aptit. Du kan se blek, känner dig trött eller yr. Att få feber är sällsynt, men möjligt.