mynewspapers.net

Tecken & symtom av sköldkörtelcancer hos hundar

Tecken & symtom av sköldkörtelcancer hos hundar


Sköldkörteln är belägna i nacken och producerar hormoner som effekt kroppsfunktion och tillväxt genom hela hunden, enligt Washington State universitet College av Veterinary medicin. Men sällsynt, uppstår tumörer ibland från sköldkörteln. Fetchdog.com definierar godartade, nonspreading cancer som adenom, och maligna, fördelande cancerformer kallas carcinom. Carcinom är tyvärr mer sällsynta hos hundar än adenom och upptäcks oftast efter märker en svullnad i hundens hals.

Hypertyreos

Överaktiv sköldkörtel eller hypertyreos, är oftast resultatet av godartade tumörer. Hypertyreoidism presenterar vanligtvis sig med rastlös beteende, dricker och kissar mer än vanligt eller hår Rock avvikelser. Dessa symtom är inte generellt förknippad med maligna tumörer och är sällsynta.

Andningssvårigheter

Hosta och andningssvårigheter är vanliga tecken på en tumör som komprimerar hundens luftstrupen. I detta skede är det svårt att berätta om svårigheten i andning beror på en tumör i sköldkörteln eller några andra komplikation. Rådfråga en veterinär för att diagnostisera problemet.

Svårigheter att svälja

Matstrupen komprimering är resultatet av tumörväxt i sköldkörteln. I detta fall kan hunden drabbas av svårigheter att svälja. Din hund kan äta långsamt, visar minskat entusiasm på utfodring gånger.

Bark Pitch

Struphuvudet nerver påverkas ibland av närvaron av en sköldkörtel tumör, vilket resulterar i en förändring i tonen i hundens bark. Om du märker en förändring över tid av hundens bark planen, långsamt eller plötsligt, rådfråga en veterinär.