mynewspapers.net

Tecken & symtom av psykisk utmattning

Tecken & symtom av psykisk utmattning


Mental utmattning, även känd som utbrändhet, är resultatet av långsiktig och överdriven stress. Människor som arbetar långa timmar i hektiska miljöer är mottagliga för mental utmattning. Andra kan ge efter för villkora på grund av problem i deras personliga liv. De som är utbränd börjar känna Tom inuti, som om de inte gör skillnad, enligt HelpGuide, en ideell psykiska organisation. För att återhämta sig från detta tillstånd, måste man först erkänna det är montering problem genom att erkänna de tecken och symtom av psykisk utmattning.

Trötthet

Mental utmattning tar en vägtull på kroppen och sinnet, säger HelpGuide. De som känner dig utbränd förlorar ofta deras entusiasm för livet. Varje dag, personen kommer känna sig trött och omotiverad. Detta avrunna tillstånd börjar ofta negativt påverka en persons arbete och personliga relationer.

Immun problem

Forskning visar att immunförsvaret kan påverkas negativt av psykisk stress. 1980-talet, kliniska studier av psykolog Janice Kiecolt-Glaser och immunolog Ronald Glaser visade att elever som var under stress från examina skulle drabbas av ett försvagat immunförsvar, enligt en februari 2006 artikel från American Psychological Association. De som upplever psykisk utmattning kan bli sjuka oftare än vanligt. Även värk och smärta kan manifesteras från denna långvarig stress.

Sömnstörningar

Sömnvanor påverkas ofta av psykisk utmattning, säger HelpGuide. Även om ordet "utmattning" verkar föreslå en person är trött, kan villkoret faktiskt orsaka sömnlöshet, som bara bidrar till stress under dagen. Andra kan inte kännas som stiger upp ur sängen på alla och sluta sova mer än vanligt.

Låg självkänsla

Människor som har varit under stress för så långa att de utbrändhet mentalt ofta förlorar tron på deras bidrag till liv. Låg självkänsla är gemensamma med de psykiskt utmattad, som är en känsla av nederlag, rapporterar HelpGuide. Slutförda uppgifter kan verka som misslyckanden till personen, även om ingen annan uppfattar dem så. En känsla av otillräcklighet bara uppmuntrar till cykeln av utmattning och hopplöshet.

Förhalning

Någon som lider av psykisk utmattning kan börja att fördröja ansvar eller skyr dem helt och hållet, enligt HelpGuide. Även de enklaste av uppgifter kan ta mycket lång tid att slutföra, som personen har förlorat motivationen att arbeta hårt.

Själv medicinering

En hälsosam utlopp behövs när någon blir överväldigad med stress. Dock de med psykisk utmattning ofta söka ohälsosamma försäljningsställen och börja självmedicinera med alkohol, droger eller mat, HealthGuide rapporter. Overindulging i kortsiktiga bekvämligheter är ett vanligt tecken på att någon lider av psykiska problem.